De Xiaomi Mi TV box is diverse keren bekroond als de op één na beste box, net achter de veel duurdere Nvidia Shield Android TV. De mogelijkheden en kwaliteit van deze snelle en gebruiksvriendelijke box zullen je verbazen. Lees deze review maar eens of de beoordeling in het forum van Kodi.

De Mi TV Box wordt gefabriceerd door Xiaomi, de Chinese Apple, bekend van zijn kwalitatief uitstekende en toch goedkope smartphones. Ook hun Android box is van topkwaliteit. De Mi ziet er niet alleen erg fraai uit maar biedt zelfs mogelijkheden die je alleen op de veel duurdere Nvidia Shield Android TV tegenkomt. Net als de Nvidia Shield biedt deze box:

  • Android TV interface;
  • Netflix in Ultra HD en met Dolby 5.1 geluid;
  • Ingebouwde Chromecast receiver. Geschikt voor o.a. Videoland, Ziggo Go, RTL XL en NLziet.
  • Bluetooth afstandsbediening met voice control. Apps, films en series zoeken zonder te typen.

Features die je op geen enkele andere box in deze prijsklasse zal vinden.

Waar te koop?

Let wel op de je de Official International Version koopt. Er is namelijk ook een goedkopere Chinese versie in omloop. Je kunt deze official international version o.a. kopen bij de volgende shops.

€55,60 Tip! koop via Germany Stock. Geen douanekosten!
Prijs varieert. Check hier de huidige prijs
€ 58,25 Tip voorkom douane kosten! Meer info
Prijs varieert. Check
hier de huidige prijs
€ 97,95
€ 79,95 Goedkoopste Nederlandse leverancier.

Geadviseerde apps

Een aantal apps die we je kunnen aanraden.


Kodi

Deze app behoeft waarschijnlijk geen toelichting. Je kunt hem downloaden in de Google Playstore. Kodi wordt altijd kaal geleverd je moet alles dus verder zelf installeren. Geen nood, je kunt hier een handleiding vinden.

SPMC

Deze app kun je als alternatief voor Kodi gebruiken. SPMC is een afsplitsing ( fork) van Kodi. Deze versie is speciaal gemaakt voor de Nvidia Shield en de Xiaomi Mi Box. Unieke feature is de zoekfunctie met stembesturing. Verder is de werking gelijk aan Kodi. Het ziet er wel wat anders uit want SPMC gebruikt nog het oude uiterlijk van Kodi, de zogenaamde Confluence skin.

Ook SPMC kun je in de Google Playstore vinden.

De website van de maker vind je op spmc.semperpax.com

ES File Explorer

Met deze uitgebreide app kun je alle bestanden op je box, netwerk en aangesloten USB opslag beheren. Handig als je extra apps wilt installeren vanaf USB bijvoorbeeld.

ES File Explorer staat in de Google Playstore.

Aptoide

Een alternatief voor de Google Playstore. Via de Playstore kun je alleen apps downloaden voor Android TV apparaten zoals de Nvidia Shield en de Xiaomi Mi Box. Aptoide doet niet zo moeilijk en geeft de mogelijk ook andere Android apps te installeren. Hou er rekening mee dat het besturen van deze apps soms alleen met een muis mogelijk is. Ook zullen deze apps niet via het startscherm benaderd kunnen worden, maar daarvoor kun je de Sideload Launcher of de TV App Repo gebruiken. Zie hieronder.

Aptoide vindt je uiteraard niet in de Google Playstore, maar je kunt het installatiebestand downloaden op m.aptoide.com/installer-aptoide-tv

Zet het installatiebestand (apk) op een USB-stick steek deze in je box. ES File Explorer gaat nu vragen of je deze wilt openen, kies voor ja. Selecteer het installatie bestand voor Aptoide , open het bestand en de installatie start.

Sideload Launcher

Toont alle apps die op je box staan, ook de apps die niet op het startscherm staan. Zo kun je ze toch eenvoudig starten. Via Sideload Launcher vind je apps die je bijvoorbeeld via Aptoide hebt geïnstalleerd. Sideload Launcher staat in de Google Playstore

Toch “niet-TVapps” toevoegen aan het startscherm? Daarvoor hebben we het volgende appje.

TV App Repo

Met TV App Repo kun je een “tegel” aanmaken op het startscherm voor apps die niet uit de Playstore komen. Onder Leanback Shortcuts kun je zo’n app kiezen. Er wordt dan appje aangemaakt die een snelkoppeling op het startscherm plaatst. Het appje wordt gedownload, daarna installeren en klaar.

Je vindt de TV App Repo in de Google Playstore

Set Orientation

Sommige niet officiële Android TV apps verschijnen “liggend” op je scherm. Je kunt dat veranderen door de Set Orientation app te openen en deze op Automatic of Automatic (Full) te zetten. Werkt trouwens niet goed met Ziggo Go. Dus als je Ziggo Go gebruikt, Set Orientation uit laten.

Set Orientation is ook in de Google Playstore te vinden.

 

TECHNISCHE GEGEVENS

Besturingssysteem: Android Lollipop 6.0
CPU (processor): Quad-core Cortex-A53 2.0GHz
GPU (grafische processor): Mali MP-450
Werkgeheugen: 2GB DDR3
Opslag: 8GB EMMC

VERBINDING

LAN: alleen via USB-LAN adapter
Wi-Fi:802.11 B/G/N/AC 2.4/5Ghz dual wi-fi
Bluetooth 4.0

VIDEO

VP9 Profile-2 tot 4K x 2K @ 60fps
H.265 HEVC MP-10  L5.1, tot 4K x 2K at 60fps
H.264 AVC HPat L5.1, tot 4K x 2K at 30fps
H.264 MVC, tot 1080P at 60fps

AUDIO

DTS 2.0+ Digital Out, Dolby Digital Plus
tot 7.1 pass through

AANSLUITINGEN

Aan/Uit knop: nee
HDMI:1x HDMI 2.0
USB:1x USB 2.0
SD: geen
Audio: HDMI of SPDIF ( via 3,5mm)
AV: ja 3,5mm jack

Voeding:
DC 5,2V 2A

MEEGELEVERD

  • Adapter
  • HDMI-kabel
  • Bluetooth afstandsbediening

 

 

WI-FI AANSLUITEN

Je vindt deze instellingen via het tandrad helemaal onder in het startscherm. Kies vervolgens Wifi.

WeTek netwerk

Selecteer je netwerk. Daarna kun je het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

RESOLUTIE EN FREQUENTIE:

De Mi zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen.

WeTek resolutie

Mocht je deze instelling willen wijzigen zet auto switch to default resolution uit en kies de gewenste resolutie en frequentie.

SCHERMGROOTTE

Zie je zwarte balken aan de randen of valt een deel van het beeld weg, dan kun je de afmetingen aanpassen via Screen Position.  Via zoom in en zoom out kun je het beeld gelijk maken aan de grootte van je scherm.

WeTek zoom

GELUIDSINSTELLINGEN

Onder het tabblad Sounds vind je de geluidsinstellingen. Via Digital Sounds kun je de gewenste geluidsuitgang instellen. Met auto-detection aan hoef je waarschijnlijk niets aan te passen.  Als je deze optie uitzet kun je regelen hoe het geluid naar de TV en/of versterker wordt doorgegeven.

WeTek geluid

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

HDMI
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer. Aantal kanalen in Kodi op 2.0 laten staan).

SPDIF

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer. Aantal kanalen in Kodi op 2.0 laten staan).

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...