Handleiding WeTek Core

Bedankt voor de aankoop van de WeTek. Wij hebben ons uiterste best gedaan om deze box in een optimale staat te leveren. De belangrijkste instellingen en laatste updates hebben al voor je geregeld. Je kunt eigenlijk direct aan de slag, maar misschien is het goed de volgende instellingen nog even langs te lopen.

WeTek heeft overigens een Engelstalige handleiding (pdf) beschikbaar.

Wi-Fi en Ethernet aansluiten

Je vindt deze instellingen via het tandrad links onder in het startscherm. Kies vervolgens Netwerk.

WeTek netwerk

Wil je gebruik maken van Wi-Fi,  Kik op Wi-Fi en selecteer je netwerk. Daarna kun je het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

Gebruik je een Ethernetaansluiting via een netwerkkabel dan zal de WeTek Ethernet automatisch activeren zodra de kabel ingeplugd.

Resolutie en frequentie:

De WeTek zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen.

WeTek resolutie

Mocht je deze instelling willen wijzigen zet auto switch to best resolution uit en kies de gewenste resolutie en frequentie.

Schermgrootte

Zie je zwarte balken aan de randen of valt een deel van het beeld weg, dan kun je de afmetingen aanpassen via Screen Position.  Via zoom in en zoom out kun je het beeld gelijk maken aan de grootte van je scherm.

WeTek zoom

Geluidsinstellingen

Onder het tabblad Sounds vind je de geluidsinstellingen. Standaard staat deze op auto-detection dus je hoeft niets aan te passen.  Als je deze optie uitzet kun je regelen hoe het geluid naar de TV en/of versterker wordt doorgegeven.

WeTek geluid

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

HDMI passthrough
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer).

SPDIF passthrough

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidsuitgang) de optie Activeer doorvoer).

Tips voor de afstandsbediening 

WeTek remote

De afstandsbediening is wellicht even wennen, daarom een paar tips:

  • De muis functie kun je inschakelen via de muisknop (6) . Voor bevestigen niet de OK knop gebruiken maar weer de muisknop. Je schakelt de muis uit via het microfoon knopje (2) of door de afstandsbediening een seconde of 10 stil te laten liggen.
  • Kost het moeite om de muis goed te richten, zet dan de snelheid van de muis wat lager. Instellingen>Voorkeuren> More Settings>Taal en invoer>Snelheid van aanwijzer (helemaal onderin)
  • Sommige knoppen hebben een dubbele functie. Short press (kort indrukken) Long press ( ingedrukt houden). De aan/uit knop schakelt bijvoorbeeld bij een short press het apparaat uit. Hou je de knop langer ingedrukt dan verschijnt een menu met Uitschakelen en Reboot. Onder Reboot heb je dan de mogelijkheden Reboot/Soft Reboot en Recovery.
  • Met de Favoriet knop (4) kun je apps aan het startscherm toevoegen vanuit het overzicht van alle apps. In andere schermen maak je met een long press op deze knop een screenshot.
  • Het Startscherm kun je aanpassen door in het startscherm op de Menu toets (3) in te drukken.
  • Kodi werkt het prettigst zonder muis. Je kunt in Kodi de muis in/uitschakelen via Systeem>Instellingen> Systeem > Invoerapparaten>Inschakelen muis- en aanraakscherm ondersteuning.

Autostart

Je kunt de Core zo instellen dat bijvoorbeeld Kodi automatisch start zodra je de box aanzet.  Dat gaat als volgt:

  • Druk op het startscherm op de menu toets (die met 3 horizontale streepjes)
  • Zet in het menu “Start automatically an application at boot”aan.
  • Klik op “Select the application to start” en kies de app waarmee de WeTek Core moet opstarten.

Instructievideo’s

Airmouse aan- en uitzetten.

Snelkoppelingen op startscherm verwijderen


SD-kaartje plaatsen

Backup en systeemherstel. Zie ook deze handleiding

Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...