Wat is Kodi nou eigenlijk?

Kodi is in de basis een mediaspeler, dus een programma waarmee je muziek- en videobestanden kunt afspelen. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld Windows Media Player. Kodi is echter veel uitgebreider en heeft veel meer mogelijkheden. Bekendste voorbeeld daarvan zijn wel de Kodi add-ons.

Wat zijn Kodi add-ons?

Als je Kodi op je systeem installeert is alles nog leeg. Er valt niets te kijken of te luisteren. Je kunt je eigen muziek of video’s toevoegen zoals in de meeste mediaplayers. Bijzondere van Kodi is dat je deze speler ook kunt voorzien van zogenaamde add-ons, toevoegingen die via je internetverbinding websites met muziek, video en informatie koppelen aan jouw Kodi. Deze add-ons worden niet door de makers van Kodi gemaakt, maar door diverse enthousiaste programmeurs die geheel gratis en vrijwillig zo’n koppeling aanbieden en onderhouden.

Mooi voorbeeld zijn de add-ons Uitzending Gemist  en RTL XL die zijn gemaakt door Bas Magré. Hij heeft via deze add-on de websites van UitzendingGemist.nl  en RTL XL aan Kodi gekoppeld zodat je binnen Kodi je gemiste programma’s kunt kijken. Zo zijn er nog veel meer add-ons die Kodi koppelen met legaal via het internet toegankelijke video en muziek, zoals YouTube, Dumpert, muziekdiensten als Qobuz, Deezer en veel meer.

Iedereen weet dat er op internet ook heel wat illegaal aanbod is en dus zijn er ook handige programmeurs die add-ons hebben gemaakt die Kodi koppelen met websites die illegaal films, series en muziek aanbieden. Voorbeeld: de add-on 123movies die het aanbod op de website 123movies binnen Kodi beschikbaar maakt. Er zijn zelfs  geavanceerde add-ons die het aanbod van meerdere websites via een zoekmachine koppelen. Exodus is daar een goed en bekend voorbeeld van.

 


koditrein

Kodi is de locomotief, de add-ons zijn de wagons die je er aan kunt koppelen

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...