Pas  op met Popcorn Time, Torrent add-ons en Kodi-instellingen als Zero Cache

Apps als Popcorn Time en Kodi add-ons als Kmedia Torrent zijn populair maar er kleven wat gevaren aan. Niet alleen is het gebruik illegaal, maar ze kunnen ook de levensduur van je box verkorten.  Wij verkopen je natuurlijk graag een nieuwe maar misschien is het voor je portemonnee beter dit te voorkomen.

Hoe zit het?
Een P2P programma of add-on schrijft alle data direct naar het interne flashgeheugen dat op het moederbord is gesoldeerd.  Niet een klein stukje van de video, nee, het hele bestand komt op het flashgeheugen te staan. Pas als je stopt met kijken wordt dit gewist.  Het aantal keren dat een flashgeheugen kan worden beschreven en gewist kent echter een maximum, wordt dat maximum bereikt dan kun je je box weggooien. Lees deze post uit het Minixforum maar eens. Hoe kleiner de opslag is des te sneller gaat het.

Oplossing
Er is een oplossing. Koppel een externe NTFS geformatteerde schijf of SD-kaart aan je box en stel bijvoorbeeld in Popcorn Time of KMediaTorrent in dat de download wordt weggeschreven naar deze externe opslag. Deze slijt ook wel, maar minder snel en je kunt hem in ieder geval makkelijker vervangen.

popcorn settings


 

Waarom bij P2p add-ons en apps wel en bij anderen niet?
Als je een film streamt via bijvoorbeeld Netflix of add-ons als Icefilms wordt (een deel van de) video uitsluitend geladen in het RAM(werk)geheugen. Dat RAM-geheugen is daar op gebouwd en kan in principe een onbeperkt aantal wis- en schrijfopdrachten aan.

Gebruik geen Zero Cache in Kodi
Het instellen van zero cache in Kodi wordt regelmatig aangeprezen als oplossing voor bufferen. Niet aan beginnen! Het is geen echte oplossing, bufferen komt vrijwel altijd door gebruik aan capaciteit bij de aanbieder van de video. Het zit dus aan de andere kant van de lijn. Jij kunt daar met geen mogelijkheid iets aan veranderen.

Stel je Zero Cache in dan wordt een video net als bij P2P apps en add-ons volledig weggeschreven naar de interne opslag en niet naar het werkgeheugen (RAM).  Gevolg is dus dat je interne opslag snel is versleten en je kunt box weggooien.

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...