De bekende XBMC add-ons Icefilms, 1Channel en MashUp werken eigenlijk allemaal volgens hetzelfde principe. Gebruikers uploaden bestanden naar schimmige sites als Hugefiles, Filenuke, MovReel etc.  Ze melden deze dan op de sites van deze add-ons en zo worden de films en series in de lijsten binnen bijvoorbeeld Icefims opgenomen. Je kent het resultaat, een hele lijst van bronnen voor een bepaalde film of aflevering van een serie en dan maar hopen dat de bron nog werkt….. Het is soms een heel gezoek.

Update 8-1-2015:
XBMCtorrent wordt niet langer ondersteund en geupdated.  De opvolger heet KMediaTorrent en werkt min of meer op dezelfde manier.

Naast die uploadsites is er nog een onmetelijk grote bron van films, series en muziek, het BitTorrentnetwerk. Miljoenen gebruikers die onderling bestanden delen, daar vind je bijna altijd dat wat je zoekt. Het is nu gelukt een brug te slaan tussen XBMC en BitTorrent. De add-on XBMCtorrent zoekt de film of serie op het BitTorrentnetwerk en speelt deze vervolgend met één klik af. Geen hele lijst met bronnen, gewoon één link en klaar.  Kijk maar eens naar de demo:

Voordelen:

  • meer aanbod, ook Nederlandse films zijn er volop te vinden;
  • opslaan en later kijken mogelijk
  • in het weekend zijn er meer aanbieders, waardoor je minder kans hebt op bufferen. Dat is bijvoorbeeld bij Icefilms, Navi-X en1Channel anders.

 


Nadelen:

Toch heeft XBMCtorrent een paar nadelen:

  • U kijkt niet alleen, u deelt ook direct met andere gebruikers. Zolang het gaat om bestanden zonder copyrights is dat geen probleem, maar films en series zonder copyrights zijn zeldzaam. U bent dus al gauw illegaal bezig.
  • Bovendien veroorzaakt het constante up- en dowloaden nogal wat activiteit op de interne opslag. Dat beperkt de levensduur van uw Android.

U mag zelf beslissen of u deze risico’s voor lief neemt.

XBMCtorrent installeren

  • Download XBMCtorrent en sla het zip-bestand van de add-on op.
  • Start XBMC  Ga naar Systeem->Instellingen->Addons. Kies Addons installeren mbv zipbestand.
  • Zoek het zipbestand van XBMCtorrent op en klik er op
  • Nu even wachten tot XBMC de melding geeft dat XBMCtorrent is geactiveerd. (Kan even duren, het is een redelijk grote add-0n)

Als dat is gelukt kun je naar de Video add-ons en zul je XBMCtorrent in de lijst vinden.

XBMCtorrent instellen

Als de je add-on de eerste keer opent krijg je een configuratiescherm.

 

XBMCtorrent instellen

XBMCtorrent instellen

 

Het is handig bij Download Path even aan te geven waar je het bestand (tijdelijk) wilt opslaan. Bijvoorbeeld in de map Movies op de Internal Flash. Als je dan “Keep files after playback/downloads stops” aanzet blijft de film of serie daar bewaard. Hou er wel rekening mee dat de Internal Flash dan snel volraakt. Je kunt de bestanden ook wegschrijven naar een SD-kaart of externe harde schijf, maar deze moet dan wel NTFS geformatteerd zijn, FAT32 wordt niet ondersteund.

Tip! Zet de film na het starten even een paar minuten op pauze. Het BitTorrentnetwerk heeft altijd wat tijd nodig om op gang te komen.

 

Meer info op XBMChub


FacebookTwitterMore...