XBMC op Android en HD-films, het is nog een moeizame combinatie. Als u de officiële laatste versie (Frodo 12.2) op uw Android stick of box gebruikt zult u al snel merken dat 720p en 1080p HD-films in XBMC schokkerig lopen.

Let op, dan bedoel ik lichte schokjes en niet het regelmatig stoppen van afspelen vanwege bufferen. Dat heeft weer een heel andere oorzaak. Doorgaans ligt het niet aan uw WiFi-verbinding maar een “verstopping” op internet ergens tussen de leverancier van de film en uw Androidapparaat. Dat bufferen is vaak op te lossen door de film een tijdje op pauze te laten staan, zodat er een voorraadje  wordt opgebouwd. Goed, terug naar de HD-problemen.

Momenteel zijn er twee oplossingen om HD-films toch goed te kunnen spelen via XBMC:

  1. Gebruik van een zogenaamde libstagefright build van XBMC.  Dit zijn in feite testversies,  voorlopers van een XBMCversie die HD wel volledig ondersteunt.
  2. Gebruik van MXplayer als externe speler. XBMC laat het afspelen dan over aan de MXplayer over.

Onze customversies leveren wij al enige tijd uit met de op dat moment meest stabiele versie van een libstagefright build. Deze XBMC-versie speelt 720p en “lichte” 1080p films ( met lage bitrate) wel goed af. Een prima oplossing, maar er komt steeds meer 1080p materiaal beschikbaar en dan is het wel erg zonde dat je dit nu weer niet lekker kunt afspelen. Zou het niet mooi zijn als je daarvoor even simpel kunt switchen naar afspelen via de MXplayer?

Goed nieuws, ik heb een trucje gevonden om dat te realiseren met behulp van een extra app, de Subslauncher. Deze app is bedoeld om ook in de MXplayer makkelijk de bijbehorende ondertitels te laden, maar kan ook als een soort schakel tussen XBMC en de MXplayer fungeren. Dat werkt zo: u start de film in XBMC,  Subslauncher gaat op zoek naar de ondertitels en start de MXplayer.


Hoe werkt het?

Wilt u een XBMC gebruik laten maken van de MXplayer?

  • Sluit XBMC af
  • Start de Subslauncher app.
  • Klik op Make Subslauncher compatible with XBMC

subslauncherswitch

  • Start XBMC weer op.

Als u nu een film start zal Subslauncher tevoorschijn komen en op zoek gaan naar de bijbehorende ondertitels? Gevonden? Vink de ondertitels aan en klik op OK.

Zoeken met SubsLauncher

 

Niet gevonden? Vul de titel van de film in en klik op Search.

De MX-player zal nu opstarten en film met ondertitels afspelen.

Afspelen via MX-player uitschakelen?

Start Subslauncher en klik op Remove Subslauncher compatibilty with XBMC

Subslauncher

Nu worden al uw films weer gewoon binnen XBMC afgespeeld met alle mogelijkheden van dien, zoals synchroniseren van geluid en/of ondertiteling.

Handig of niet? Werkt op al onze customversies. U betaalt er iets meer voor maar krijgt er ook een hoop gemak voor terug.


FacebookTwitterMore...