XBMC is een Media Center. Je kunt er dus al je foto’s, muziek en films mee afspelen. Maar anders dan andere Media Center software kan XBMC veel meer. De meest interessante functie van de XBMC-app is de mogelijkheid  direct online films en series te kijken via add-ons als 1Channel en Icefilms. Downloaden is niet nodig, het is klikken en direct kijken. Ook Uitzending Gemist, RTL Xl, YouTube, Dumpert je kunt het allemaal via XBMC bekijken

Op alle Androids die wij leveren is XBMC al geïnstalleerd en volledig ingericht, maar als je ergens anders een Android hebt gekocht kun je XBMC er als volgt opzetten:

Stap 1: Ga naar http://xbmc.org/download/, download de ARM versie voor Android  en installeer deze op je mini PC.

Als je de software start krijg je dit full screen op je scherm:

XBMCandroid


Dat ziet er alvast mooi uit toch? Je TV is omgetoverd in een mediacenter.

Hieronder volgen de stappen waarmee je XBMC verder kunt inrichten.

XBMC met een paar klikken compleet inrichten?
Je kunt ook een bestand downloaden waarmee je in één keer onze custominrichting van XBMC kunt laden. Je hebt dan direct de meest interessante add-ons, Nederlandse ondertiteling en nog veel meer. Meer info

Alle verdere stappen zijn dan niet meer nodig.

Stap 2: Nederlands instellen

Heb je liever alles in het Nederlands, ga dan als eerste naar System (helemaal rechts) Kies Settings ->Appearance->International en zet de taal op Dutch. Na een paar seconden verandert de taal
vanzelf.

Stap 3: Add-ons installleren

Via bijvoorbeeld Bestanden onder Video’s en Muziek kun je de bestanden op je mini pc afspelen, maar veel interessanter zijn de Add-ons.

Standaard zijn er al de nodige add-ons in XBMC beschikbaar. Installeren gaat als volgt:

Ga bijvoorbeeld naar Video->Add-ons en klik op Meer verkrijgen… en je krijgt een overzicht van een groot aantal toevoegingen die toegang geven tot online video’s. Installeer bijvoorbeeld de WDR Rockpalast add-on. Klik er op en kies in het vervolgscherm voor Installeren.
De add-on wordt gedownload en je krijgt een melding dat deze add-on is ingeschakeld.
Daarna via de home knop rechts onder weer terug naar Video’s->Add-ons en je kunt de Rockpalast add-on starten. Probeer het maar even uit. Zo krijg je de werking van XBMC alvast een beetje in de vingers.
Nog wat handige add-ons om mee te beginnen zijn die van Uitzending Gemist (NPO), RTL XL en Nederland 24. Installeren gaat op dezelfde manier.

Stap 4: Nederlandse ondertiteling installleren

XBMC kan bij een film of serie de bijbehorende ondertitels opzoeken. Die functie zullen we even activeren. Ga naar Systeem->Instellingen->Video->Ondertiteling. Zet de taal van de te downloaden ondertitels op Dutch. Ook de voorkeur voor de ondertitelingstaal kun je op Dutch zetten.

Voor de ondertitelingsfunctie kan XBMC gebruik maken van diverse diensten, de belangrijkste is OpenSubtitles.org. Ook dat moeten we nog even instellen. Ga naar Systeem->Add-ons Klik op Add-ons downloaden en dan op XBMC.org Add-ons. Zoek in de lijst naar Ondertitelscraper  en klik op OpenSubtitles.org. Kies in het vervolgscherm voor Installeren.

 

Stap 5: Meer add-ons toevoegen

We gaan nog een paar meer interessante Add-ons toevoegen, Icefilms en 1Channel. Dat zijn zogenaamde “Third party add-ons”. Ze zijn dus niet van XBMC zelf maar van ontwikkelaars die ze zelf in elkaar hebben gesleuteld. Deze add-ons geven toegang tot een ongelofelijke voorraad films en series.

Ga naar XBMChub.com  Download de zip-bestanden van de repository.bstrdsmkr en repository.googlecode.anarchintosh-projects. Je hoeft deze zip-bestanden niet uit te pakken.

Ga vervolgens naar Systeem->Instellingen->Add-ons. Kies Addons installeren m.b.v zipbestand.

Zoek het zip-bestand voor de repository.bstrdsmkr op in je downloadmap, klik er op en de repository is geïnstalleerd. Herhaal dezelfde procedure voor repository.googlecode.anarchintosh-projects.

1Channel en Icefilms activeren

Ga naar Systeem->Instellingen->Add-ons->Add-ons downloaden.. Kies Bstdrdsmkr’s Repository->video add-ons en installeer de 1Channel add-on. Gewoon klikken en na een paar seconden krijg je de melding dat 1Channel is geïnstalleerd.

Voor Icefilms ga je naar anarchintosh addons->video add-ons.
Stap 6: Een film kijken
Ga weer terug naar het hoofdscherm en ga naar Video’s-> Add-ons. Je ziet nu 1Channel en Icefilms direct in beeld. Start bijvoorbeeld Icefilms.

Het kan zijn dat Icefilms vraagt om een extra toevoeging voor Meta Containers te installeren. Installeer deze toevoeging. Mocht het script een error geven, geen direct probleem. Start Icefims opnieuw en sla deze installatie over door voor “Remind me later” te kiezen.

Ga naar Homepage en vervolgens bijvoorbeeld naar Being watched now. Je krijgt dan een overzicht van films die op dat moment door andere gebruikers worden bekeken. Kies maar wat uit.
Icefilms gaat dan op zoek naar bestanden op diverse servers. Je krijgt een lijstje van bronnen zoals hieronder:

XBMCbronnen

Kies er maar één uit. Werkt deze niet kun je een andere bron kiezen.

Stap 7:  Ondertitels er bij?

Ondertitels er bij?

Zorg dat de film loopt. Klik op het ondertitel icoontje rechts en vervolgens op Downloaden. Zie het plaatje hieronder.

subtitelsgotham

Als de ondertitels beschikbaar zijn krijg je een lijstje en kun ze starten. Zijn het niet de juiste of zijn ze niet synchroon, dan kun je een andere kiezen.

Makkelijk is anders!

Dat is waar, het inrichten van XBMC is een hele klus.  Daarom leveren wij al onze Mini PC’s met een voorgeïnstalleerde versie van XBMC en de genoemde add-ons. Heb je elders een Android gekocht? Dan kun je onze  inrichting van XBMC downloaden en installeren. Dan ben je in één keer klaar. Meer info en download


FacebookTwitterMore...