Klanten schaffen vaak een Android Mini PC aan om Uitzending Gemist te kijken. Dat kan prima maar als je daarvoor NPO Uitzending Gemist app uit de Play Store gebruikt zul je vaak na een kwartier worden geconfronteerd met een stream die niet verder wil. Helaas speelt dit probleem op meerdere Android apparaten. De NPO app is blijkbaar niet volledig compatibel met alle Androids. Laten we hopen dat er snel een oplossing komt. Het melden van dit probleem bij de makers van de app kan helpen.

Er is gelukkig een alternatief.

XOT Uzg add-on in XBMC

Bas Rieter heeft voor Uitzending Gemist een mooie add-on gemaakt onder de misschien wat verwarrende naam XOT-Uzg. Dat staat voor XBMC Online TV – Uitzendinggemist maar dat moet je maar net weten.  Op zijn website Rieter.net kun je verder alle informatie vinden.

Naast de inhoud van Uitzendinggemist.nl biedt XOT-Uzg ook toegang tot de uitzending-gemist-varianten van de commerciële omroepen, Belgische en andere buitenlandse zenders. Een overzicht vind je hier.

Heb je een custom uitvoering van onze Android PC’s of de Raspberry Pi gekocht?
De add-on staat al kant en klaar tussen de  de Video en Programma add-ons in XBMC. Sla de volgende stappen over en ga naar Uitzending Gemist kijken


Geen custom uitvoering gekozen?
Dan kun je de XOT-UZG add-on zelf installeren. Dat gaat als volgt:

 • Download bij voorkeur de net.rieter.xot.repository (dus niet de Add-on) op deze pagina
 • Zet dit zip-bestand op een SD-kaart of USB stick en steek deze in je mini pc.
 • Ga in XBMC naar Systeem->Instellingen->Add-ons en kies Add-ons installeren mbv zipbestand.
 • Kies de plek waar het zip-bestand van de net.rieter.xot.repository staat.
 • Klik er op en als het goed is krijg je de melding dat de addon-on is ingeschakeld.
 • Dan naar Add-ons downloaden
 • Kies de XOT-Uzg.Vx add-ons
 • Kies de Video add-ons en daar staat bovenaan XOT-Uzg( including all updates)

  UItzending Gemist

  UItzending Gemist

 • Klik er op en kies voor Installeren  XOT-Uzg wordt nu gedownload en ingeschakeld. Je vindt de add-on zowel tussen de Video add-ons als onder de Programma-add-ons (in een wat andere versie)

 

Uitzending Gemist kijken

Hoef ik niet uit te leggen denk ik. Toch zul je bij het kiezen van de NOS streams denken: “huh? waarom wordt er een bestand gedownload?”.

 

XOT-uzg3

Dat lijkt omslachtig maar het is wel de manier om er van verzekerd te zijn dat je niet na een kwartier met een stream zit die niet verder wil.  Het is even geduld hebben tot het bestand binnen is, maar dan kun je ongestoord en zonder bufferen kijken.

Opslaan van de stream
Ga in XBMC naar Instellingen. Ga naar de Video add-ons, selecteer XOT-Uzg en roep het contextmenu op via de menutoets,  de c-toets op je toetsenbord of afstandsbediening of door een “long press”‘ (muis ingedrukt houden).
Klik op configureren en ga naar de Kanaalinstellingen. Bij Cachepad kun je aangeven waar de uitzending moet worden opgeslagen. Bijvoorbeeld in de map Videos op de SD-card.  (Je vindt deze map in het Rootbestandssysteem.) Kun je hem later opnieuw of afkijken.

Buitenlandse kanalen verwijderen
Zit je niet te wachten op bijvoorbeeld Zweedse of Litouwse kanalen? Kies configureren en je kunt onder Kanalen de niet gewenste zenders uitschakelen.

 

XOT-uzg instellingen

 

 


FacebookTwitterMore...