De hoogtijdagen van Kodi als bron van gratis en films zijn voorbij. Veel gebruikers worstelen met add-ons die niet meer goed werken. Wil je de boel nog een beetje draaiend houden dan moet je echt wel een bovengemiddeld handige computeraar zijn. Dat is niet iedereen, dus wil je ondanks het feit dat het illegaal is toch gratis naar films en series kijken dan zijn dit een paar alternatieven.

Terrarium TV

De ontwikkelaar van deze app maakt het je wel erg makkelijk. Je installeert deze app en je hoeft hem alleen maar op te starten om films en series te kijken met Nederlandse ondertiteling. Je hoeft verder niets in te stellen. Bovendien draait deze app ook zonder problemen op kastjes met oudere Androidversies. Dus haal dat oude boxje maar van zolder. Geen boxje maar wel een Chromecast? Zet de app op je Android smartphone en cast naar je TV. De app is ook geschikt voor boxen die Android TV firmware draaien ( Nvidia Shield en Xiaomi Mi Box) en TV’s met Android TV software zoals Philips en Sony.

Je kunt Terrarium TV downloaden op www.apkmirror.com/apk/terrarium-tv/.

Dat gaat het eenvoudigst via de browser op je box, maar je kunt natuurlijk ook het installatiebestand (apk) op je gewone pc downloaden en dan via een USB-stick naar je box overzetten.


Nodig is het niet maar het is aan te bevelen de instellingen nog even langs te lopen. Zo kun je daar bijvoorbeeld instellen dat de video’s via de MX player worden afgespeeld. Dat kan handig zijn als de ondertiteling niet synchroon loopt.

Updates van de app gaan halfautomatisch. Je krijgt een seintje als er een update is. Even klikken en de update wordt geïnstalleerd. Alle instellingen blijven behouden.

FreeflixHQ

De makers van deze app hebben wel heel erg goed naar Terrarium TV gekeken. (of andersom).  Deze app heeft dezelfde mogelijkheden als Terrarium TV en als extraatje zelfs een Live TV sectie met IPTV, maar daarvan moet je niet al teveel verwachten.

Je kunt Freeflix downloaden op freeflixhq.com Er is overigens ook een versie voor de Mac.

Installeer rustig beide apps en kijk welke je het best bevalt.


FacebookTwitterMore...