Er zwerven vele aangepaste versies van XBMC over het internet. XBMC for Minix, GuruXBMC, JustXBMC,  BeyondXBMC, noem maar op. Eén ding hebben deze allemaal gemeen, net als de officiële XBMC zijn ze niet te downloaden via de Google Playstore. Nadeel daarvan is dat je zelf in de gaten moet houden of er een nieuwe versie is. Bovendien moet je die dan altijd handmatig installeren.

SPMC maakt daar een einde aan, deze XBMC-variant kun je in de Playstore downloaden, waardoor updates van de app automatisch gaan (als je dat wilt). Dat maakt het allemaal net wat gebruiksvriendelijker.

Nu is dit misschien niet echt spectaculair, maar SPMC heeft meer in petto. Deze app is namelijk gemaakt door niemand minder dan de gerenommeeerde XBMC-ontwikkelaar Herman Koying (alias van Chris Browet). Hij is ook verantwoordelijk voor XBMC for Minix en kreeg zo’n beetje in zijn eentje de hardwareversnelling in XBMC onder Android aan de praat. Niet de eerste de beste dus. Zijn eigen SPMC  ( Semper Pax Media Center) heeft meer mogelijkheden dan de officiële XBMC zoals een betere hardwareversnelling en een rechtermuismenu bij lang ingedrukt houden van de rechtermuisknop. Een overzicht van de extra’s vind je op de projectpagina

Leuk om even mee te spelen en misschien bevalt het wel zo goed dat je nooit meer terug wilt.

Nu kan ik me voorstellen dat je geen zin hebt om in SPMC alle add-ons opnieuw te installeren. Hoeft ook niet. Als je de map die XBMC gebruikt voor instellingen en add-ons hernoemt is SPMC net zo gevuld als je huidige XBMC.


Gebruik je de officiële XBMC?

  • Ga naar je interne SD-kaart (Internal Flash of Home) open de map Android en dan de map Data.
  • hernoem de map org.xbmc.xbmc naar com.semperpax.spmc

Gebruik je XBMC for Minix?

  • Ga naar je interne SD-kaart  (Internal Flash of Home) open de map Android en dan de map Data.
  • hernoem de map hk.minix.xbmc naar com.semperpax.spmc

De genoemde map kopiëren en dan hernoemen kan natuurlijk ook. Geen probleem om twee XBMC versies naast elkaar te draaien. Kun je nog beter vergelijken ook.

Tips

Mocht SPMC bij bepaalde video’s zwart beeld geven. Ga naar in SPMC naar Systeem->Instellingen->Video->Versnelling en schakel de optie Amcodec uit. Mocht je de optie Versnelling niet zien, klik links onder op Instellingen niveau totdat deze op Geavanceerd of Expert staat.

Je kunt SPMC overigens ook als launcher instellen. Je Android start dan direct op met SPMC en je kunt al je Android apps in SPMC via de Programma add-on Android Apps benaderen.

En nu je toch met de org.xbmc.xbmc of hk.minix.xbmc map aan het spelen bent, kopieer deze meteen even naar een externe SD-kaart, USB-stick of losse harde schijf. Heb je meteen een back-up van al je XBMC-instellingen en add-ons. Kan zo maar van pas komen.

 


FacebookTwitterMore...