De Chromecast van Google is het nieuwste hebbedingetje voor de gadget freak, maar in Nederland nog niet officieel verkrijgbaar.

Wij hebben de hand weten te leggen op een aantal exemplaren van de WiFi EZCast een apparaatje dat min of meer hetzelfde doet als de Chromecast.

Hoe werkt het?

Je steekt de EZCast dongle in een HDMI-ingang van je TV of receiver en zet de stroom er op via de USB-aansluiting of een externe USB-voeding. Je installeert de gratis EZcast app op je smartphone of tablet. De EZCast dongle creëert een eigen WiFi-netwerk, je verbindt je smartphone of tablet met dat WiFi-netwerk en je kunt bijvoorbeeld je foto’s of video’s naar je TV streamen.

Wat kan je ermee?

  • websites op je TV-scherm laten verschijnen;
  • Online video zoals YouTube, Uitzending Gemist en diverse andere sites starten op je tablet of smartphone en streamen naar de TV;
  • foto’s op het TVscherm tonen en bewerken;
  • muziek van je telefoon of tablet naar de TV streamen;
  • Airplay (beperkt);
  • DLNA; (bijvoorbeeld met de Skifta app)
  • EZmirror (Miracast) met voor Miracast geschikte tablets en smartphones, waardoor je het scherm van je mobiel of tablet op je TV kunt laten verschijnen.

De onderstaande (wat onbeholpen) video geeft een aardig beeld van de mogelijkheden. De maker was helaas even vergeten zijn eigen WiFi-netwerk te koppelen waardoor de webdiensten op zijn toestel niet werken.


Het is nog een product dat volop in beweging is.  Nog niet alles werkt even soepeltjes, maar de software wordt regelmatig geupdate en ook de apps op IOS en Android krijgen geregeld meer functies.  Echt een apparaat voor de early adopters en gadgetfreaks.

Leuk speelgoed en om de prijs hoef je het niet te laten. De eerste 10 gaan de deur uit voor een introductieprijs van slechts € 39,95.


FacebookTwitterMore...