Al vanaf het begin voorzien wij al onze Android Mini PC’s van de Spotify app. Misschien heb je het nog nooit uitgeprobeerd omdat je de app alleen kon gebruiken met een Premium abonnement van 10 Euro per maand. Goed nieuws, met ingang van vandaag is betalen niet meer nodig!

Gratis Spotify via de Android app

Spotify heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor je op tablets dezelfde mogelijkheden krijgt als op de desktopversie.  Je Android Mini PC wordt door Spotify gezien als een tablet, zodat je ook via je mini PC  gratis kunt luisteren naar alle muziek uit de immense catalogus van Spotify. Mooi of niet? Maar er zijn nog meer voordelen.

Gratis Spotify via AirPlay

Omdat je op je smartphone en tablet nu ook de gratis versie van Spotify kunt gebruikenis het mogelijk via AirPlay de muziek ook naar je TV of stereo streamen.  Gaat het geluid van je mini pc direct naar je stereo, dan hoef je zelfs je TV niet altijd aan te hebben staan. Je kunt de muziek dan vanaf je iPhone of iPad  bedienen. Helaas is deze optie er nog niet voor Android smartphone en tablets.

Hoe activeer je AirPlay op je mini pc?

In alle onze configuraties is XBMC geschikt gemaakt voor AirPlay. Even XBMC opstarten is dus voldoende om AirPlay te activeren. Als je XBMC automatisch wilt laten opstarten kun je dat regelen via de app Autostart

Airpin of Airtight
Als alternatief kun je de gratis app Airpin installeren of de betaalde app Airtight.

Fijne ontwikkeling, je Android Mini PC is nu een nog betere investering.


FacebookTwitterMore...