Je kan zeggen wat je wilt van Minix maar ze zijn wel constant bezig met het verbeteren van hun producten. De X7 is echt een topapparaat dat steeds beter gaat presteren. Het ontwikkelproces loopt op een manier waarvan elke professionele IT-er zwetend wakker wordt, maar Minix heeft wel oog voor de wensen van de gebruiker. Sinds kort is de XBMC-ontwikkelaar Koying ingehuurd om een versie van XBMC te maken die helemaal is ingesteld op de mogelijkheden van de Minix apparaten. Inmiddels is de beta versie 2 van deze XBMC Minix Edition beschikbaar en die is echt de moeite waard. Ook 1080p wordt beter afgespeeld, beter dan in de JustXBMC app.

Er is echter één probleem, Minix heeft een beveiliging laten inbouwen, zodat deze XBMC alleen op een Minix kan worden geïnstalleerd. Niets aan de hand zou je denken maar als je deze XBMC op onze customversie wilt zetten lukt dat niet. Op onze customversie is namelijk een trucje toegepast waardoor je Minix in de Playstore wordt gezien als een Samsung Tablet, zodat je toegang krijgt tot meer apps.  Dit voordeel “hep”  nu zijn nadeel, want de XBMC Minix Edition ziet de Minix ook aan voor een Samsung.

Een mooie aanleiding om een nieuwe testversie van onze custom firmware aan te bieden met de XBMC Minix Edition voorgeïnstalleerd. Deze firmware is ook wat stabieler dan de vorige en minder problemen met Netflix. Ook de live TV app van Ziggo werkt prima op deze firmware.

Installeren gaat als volgt:

Recent een X7 besteld?
Heb je na 18 december 2013 een Minix X7 Custom van ons ontvangen, dan kun je de stappen 2 en 3 overslaan, de map Minix-Neo-X7-006-XBMC staat er al op.


STAP 1: BACKUP MAKEN

Begin met het maken van een backup van je huidige configuratie. Zie daarvoor deze handleiding.
Je kunt dan altijd eenvoudig terug naar je bestaande instellingen, mocht deze testfirmware je niet bevallen.

STAP 2: NIEUWE FIRMWARE DOWNLOADEN

Download hier het bestand (MinixX7-XBMC.zip) met de nieuwe firmware.

STAP 3: OVERZETTEN NAAR DE MINIX

Pak het bestand uit en zet de map Minix-Neo-X7-006-XBMC op een USB stick of SD-kaart en steek deze in de Minix. Open de ES File Explorer app en kopieer de map Minix-Neo-X7-006-XBMC  naar de map Home->clockworkmod->backup.

STAP 4: NIEUWE FIRMWARE INSTALLEREN

Voer de restoreprocedure uit en kies de map Minix-Neo-X7-006-XBMC als te restoren backup. Even wachten tot de restore klaar is,  rebooten en je hebt de nieuwe firmware draaien.

Op het startscherm staat nog de normale XBMC versie. De Minix versie vind je in het apps-overzicht.

STAP 5: XBMC for Minix inrichten

Als je XBMC for Minix nu opstart zul je de bekende add-ons missen, dat los je als volgt op.

1) Sluit XBMC for Minix af
2) Open de ES File Exploren. Ga naar Internal Flash->Android->Data
3) Verwijder de map hk.minix.xbmc
4)  Hernoem de map tv.ouya.xbmc naar hk.minix.xbmc

Heb je geen map tv.ouya.xbmc, kopieer dan de map org.xbmc.xbmc en hernoem deze naar hk.minix.xbmc

Ik ben benieuwd hoe het jullie bevalt. Helemaal vrij van bugs is het nog niet maar zodra er een nieuwe versie van XBMC for Minix beschikbaar is hoor je van me.

 

 

 

 

 


FacebookTwitterMore...