Zijn die Quad Core Android Mini PC’s nu echt zoveel beter? Goede vraag, ik krijg hem regelmatig. De meeste zijn in ieder geval een stuk duurder, dat is duidelijk.

Ik heb inmiddels meerdere Quad Core uitvoeringen kunnen testen en als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ze wel wat sneller zijn, maar echt spectaculair…. nee. De specificaties zijn geweldig, maar zeggen niet altijd alles, neem bijvoorbeeld de Raspberry Pi, een veel minder snelle processor en minder geheugen, maar Full HD, Dolby 5.1 en DTS via XBMC vormen geen enkel probleem.
Natuurlijk gaat kopiëren van grote bestanden òp een Quad Core met 2Gb intern geheugen duidelijk sneller en de apps lopen een fractie soepeler, maar bij het standaard gebruik zoals het afspelen van films is er geen duidelijk merkbare verbetering te bespeuren.

Veel voorkomend misverstand is dat XBMC op een Quad Core wel HD materiaal zonder schokken kan weergeven. Ik moet je teleurstellen, dat is niet het geval. Deze beperking is er nog steeds,  al komen de ontwikkelaars van XBMC steeds dichter bij een oplossing. Dus de goedkope CX-803 Custom speelt de HD films nog steeds beter af dan de standaard Quad Core en net zo goed als de duurdere CX919 custom.   Het is maar dat je het weet, ik blijf graag eerlijk tegenover mijn klanten.

Inmiddels heb ik wel een leuke tussenoplossing aan het assortiment toegevoegd, de MK888 (ook wel verkocht als K-R42). Een quad core concurrent voor de Minix met een prettige prijs. Leuk apparaat met een fraai uiterlijk. Ook de aansluitmogelijkheden zijn uitgebreid. Wat dacht je van een AV-out? Kun je deze mini pc ook aan die oude  tv op je slaapkamer koppelen via de bekende rood, wit, gele tulpstekkers.  Of  het geluid via je versterker laten lopen. De benodigde kabel wordt meegeleverd.

mk888-back

Ik ben trouwens bezig met een Customversie van de MK888. Nog even geduld, dan ga ik ook deze leveren met de nodige verbeteringen en aanpassingen zoals een XBMC die 720P  wel soepel speelt.


En mocht je je afvragen, waar blijft de Quad Core versie van de Minix, de Minix Neo X7?  Die komt als alles goed gaat medio augustus in Nederland op de markt. Ik ga hem uiteraard ook leveren. De prijs? Waarschijnlijk €179,95 net als de concurrent. Alleen bij mij krijg je de XBMC er gratis bij en niet zo’n XAF Custom Build, maar een op de Nederlandse markt gerichte eigen versie. Het is maar dat je het weet…


FacebookTwitterMore...