Gratis films en series kijken via XBMC is prima, maar het blijft zo af en toe behelpen. Niet alle streams zijn snel genoeg en soms zijn de links dood. Mis je net die ene aflevering van je favoriete serie. We gaan niet zeuren, het is allemaal gratis, maar kan dat niet beter? Jazeker!

In de Verenigde Staten is Netflix een groot succes. Deze dienst is een soort Spotify voor films en heeft tientallen miljoenen gebruikers. Niet zo vreemd, voor slechts $7,99 in de maand kun je onbeperkt topfilms en series kijken. We wachten al tijden op de introductie in Nederland, maar dat schiet nog niet erg op.

Update! Netflix is sinds 11 september 2013 ook in Nederland beschikbaar.

Langer wachten blijkt niet nodig. Ik kwam er achter dat het omzeilen van de blokkade van gebruikers buiten de VS een fluitje van een cent is. Het gaat als volgt:

Het is het makkelijkst even op je gewone PC te starten. De Mini PC komt daarna aan bod.


  • Installeer Hola op je pc
  • Ga vervolgens naar Netflix.com
  • Maak een account aan.

Om je account aan te maken heb je wel een Amerikaanse postcode nodig. Volgens mij voldoet elke combinatie van 5 cijfers en anders is een postcode via Google altijd te vinden. Het is wel nodig om je creditcard gegevens in te vullen, een Nederlandse creditcard is geen enkel probleem. Je hebt dan 1 maand gratis Netflix. Om te voorkomen dat je creditcard maandelijks wordt belast voor $7,99 kun je binnen een maand direct online opzeggen.

Netflix

Je kunt nu op je pc kijken, maar met hetzelfde account kan dat ook op TV via je Android Mini PC

Start de Netflix app, inloggen en kijken maar. Ondertitels zijn er ook, zij het alleen in het Engels of Spaans.

Veel plezier!


FacebookTwitterMore...