Mooie van XBMC zijn toch vooral de add-ons die toegang geven tot de direct afspeelbare films en series. De plugins 1Channel en Icefilms zijn daarvan uitstekende voorbeelden, maar ik ontdekte er één die misschien nog wel beter is: Navi-X. Deze add-on presenteert diverse lijsten die door gebruikers worden onderhouden. Dat betekent dat de links meestal werken, in ieder geval veel vaker dan bij Icefilms en 1Channel.

Lijsten in Navi-X

Lijsten in Navi-X

Navi-X downloaden en installeren

Je kunt deze add-on downloaden op xbmchub.com. Sla dit bestand op op je Android Mini PC, bijvoorbeeld in de map Download. De verdere stappen zijn als volgt:

  1. Ga naar  Systeem->Instellingen
  2. Kies Add-on
  3. Klik op Externe opslag
  4. Klik op Download
  5. Klik op het zip-bestand van Navi-X
  6. Wacht op de mededeling “Navi-X is ingeschakeld”


Navi-X starten

Misschien verwarrend maar deze add-on staat onder Programma’s.

Klik dus op Programma’s ->Programma addons en klik op NaviX. Het volgende scherm verschijnt. Kies hier voor het Navi-Xtreme Media Portal

Navi-X Media Portal

Navi-Xtreme Media Portal

Kies dan bijvoorbeeld op de Most -viewed 7 days. De rest wijst zichzelf

navixmv

 

En dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden van Navi-X. Nadeel is wel dat de pagina’s soms erg traag laden, maar de meestal werkende links maken een hoop goed.

Navi-X afsluiten

Dat is een lastig te vinden optie. Ga met de muis helemaal naar links tegen de rand van het scherm. Pas dan verschijnt er een venstertje waarin je Exit kunt kiezen.

Navi-X afsluiten

Navi-X afsluiten


FacebookTwitterMore...