Ik denk dat zeker zo’n 80% van alle Android Mini PC’s wordt aangeschaft om XBMC te kunnen draaien. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag hoe je XBMC automatisch kunt laten starten. Dat kan met de Autostart App, maar je kijkt nog steeds eerst een tijdje naar je normale home screen voordat je XBMC ziet verschijnen. De getalenteerde Androidontwikkelaar Lewy20041 heeft voor de Neo X7 een betere oplossing bedacht: JustXBMC.

Lewy heeft de rollen omgedraaid, XBMC is het hoofdprogramma en Android draait als het ware binnen XBMC. De Minix start direct op met XBMC, de Android apps en instellingen benader je vanuit XBMC.  Het resultaat is fantastisch en omdat Lewy voor deze XBMC de Beyond XBMC versie als basis heeft genomen ziet het er ook nog eens geweldig mooi uit. Je hebt met de JustXBMC firmware echt de ultieme XBMCmachine, uiteraard met Full HD, Dolby en DTS.

justXBMC

justXBMC

justXBMC Music

justXBMC Music

Nog een paar interessante features:

  • OTA updates JustXBMC kan zonder flashen geupdated worden via een ingebouwde update functie.
  • Resolutieswitch. Je kunt switchen tussen een 720p kernel  (voor de HD-Ready TV’s) of een 1080p kernel voor  Full HD TV’s.
  • Instellingen en add-ons van XBMC bevinden zich in het systeemdeel van de opslagruimte, zodat deze ook in een backup worden meegenomen
  • Je kunt in de instellingen ook de startanimatie veranderen.

 

Uitproberen? Voor de gelukkige bezitters van onze Customversie van de Minix X7 is een download beschikbaar van een volledig ingerichte versie van justXBMC met alle apps en mogelijkheden van de Customversie.


U heeft onze customversie nog niet?

Wij verzorgen graag een upgrade en zetten JustXBMC er meteen voor u op. Meer info

 

JustXBMC installeren

STAP 1: BACKUP MAKEN

Begin met het maken van een backup van de huidige configuratie. Zie daarvoor deze handleiding.
Je kunt dan altijd eenvoudig terug naar je bestaande instellingen, mocht JustXBMC niet bevallen.

STAP 2: NIEUWE FIRMWARE DOWNLOADEN


STAP 3: OVERZETTEN NAAR DE MINIX

Pak het zip-bestand uit en zet de map JustXBMC-01 op een USB stick of SD-kaart en steek deze in de Minix. Open de ES File Explorer app en kopieer de map JustXBMC-01 naar de map LokaalHome->clockworkmod->backup.

STAP 4: NIEUWE FIRMWARE INSTALLEREN

Voer de restoreprocedure uit en kies JustXBMC-01 als te restoren backup. Even wachten tot de restore klaar is,  rebooten en je hebt de nieuwe firmware draaien.

JustXBMC instellen

Via Android in het hoofdscherm kun je naar de bekende instellingen app voor het instellen van de internetverbinding.

Om bezitters van een HD-ready TV niet in de problemen te brengen is standaard de 720p kernel geladen. Heb je een Full HD TV maak dan gebruik van de Resolution switch. Deze zit onder Instellingen-> Screen.
Klik op de Resolution Switch en wacht even rustig af.  JusttXBMC zal vanzelf herstarten in switchen naar de 1080p kernel.

Resolution Switch

Resolution Switch

In XBMC kun je onder Systeem->Systeeminformatie checken of het nu 1080p is. Dit is trouwens ook te zien in de Instellingen app onderaan bij “Over deze tablet”. Rechts in het scherm bij Build-nummer staat dan ook 1080p.

JustXBMC draait trouwens met de XBMC 12.4 versie, niet de laatste versie dus maar dit oudje doet het nog prima en is wat stabieler dan Gotham. Niks mis mee. Ik weet zeker dat dit je gaat bevallen, maar mocht ik het fout hebben zet je backup terug en klaar.

Mochten er lezers zijn die graag onze custom versie op hun Minix X7 willen hebben, neem dan even contact op.

 

 

 


FacebookTwitterMore...