Je zult vast wel gemerkt hebben dat de huidige versie van XBMC voor Android het HD-materiaal nogal schokkerig afspeelt.  Alles tot en met DVD-kwaliteit gaat prima, maar 720p en 1080p films lijken soms meer op een diavoorstelling.  Oorzaak is dat de interne videospeler van XBMC nog geen hardware-ondersteuning biedt.

Ik zeg nog niet, want er wordt wel aan oplossingen gewerkt.

Libstagefright testbuild

Deze testversie van XBMC speelt het gros van de HD-films zonder problemen af.  Helaas is deze versie nog niet erg stabiel, maar als je niet bang bent van een experiment kun je de laatste testbuild eens uitproberen. De reeds geïnstalleerde versie van XBMC moet je wel eerst verwijderen.

Meer info op forum.xbmc.org.

Wij leveren speciale versies van de Minix Neo X5, CX-803 en CX-919   met een getweakte versie van XBMC op basis van deze testversie. Hoeft u verder niets te installeren om toch te kunnen genieten van een beter beeld!


XBMC XAF custom build

Een meer stabiele oplossing is het inschakelen van de MX Player als standaard videospeler voor XBMC. Deze speler biedt wel hardware-ondersteuning en speelt ook HD-materiaal zonder problemen af.  Je kunt dat regelen door de XBMC XAF custum build te installeren.

Nadeel is  dat je het zult moeten doen zonder extra functies als bijvoorbeeld de automatische ondertitelfunctie van XBMC. Voordeel: alle add-ons zoals Icefilms, 1Channel en Navi-X worden ook direct geïnstalleerd.

Tip! Op onze Minix X7 Custom zijn twee versies van XBMC geïnstalleerd, waardoor u beide oplossingen kunt uitproberen.

 

Hier het stappenplan voor de CX-803 en de Minix  Neo:

  1. Deïnstalleer de huidige versie van XBMC
  2. Download de apk voor de MX Player en installeer deze.
  3. Download de XAF custombuild versie van XBMC en installeer deze.

Wil je toch weer terug naar normale versie van XBMC. Dat kan. Je kunt hem hier downloaden. Je moet dan wel alle add-ons weer zelf installeren.

 

 

 

 

 


FacebookTwitterMore...