Sinds kort is er ook een versie van XBMC Media Center voor Android.  Mocht XBMC je niets zeggen, het is een media center waarmee films en muziek kunt afspelen. Klinkt misschien nog niet echt bijzonder, maar oordeel niet te snel. Het is niet beperkt tot afspelen van muziek en films die je al ergens op een computer of harde schijf hebt staan.

Met behulp van een paar handige plugins kun je ook alle films en series gewoon op je TV streamen, downloaden is niet meer nodig. Je kunt direct on demand kijken.

De XBMC voor Android is nog een testversie, maar hij werkt prima.  Steek de Android Mini PC in de HDMI-ingang van je TV of je receiver en je hebt alle films en series gratis on demand beschikbaar, vaak inclusief Nederlandse vertaling.

xbmcandroid

 


Als je de Android Mini PC bij ons hebt gekocht,  is XBMC al op je apparaat geïnstalleerd en kun je direct genieten.

Schokkerig beeld?

Er zijn nog een paar kleine bugs, zo lopen vooral de streams van HD-films nogal schokkerig. Daar is wel wat aan te doen, door een extra speler te gebruiken die hardware versnelling mogelijk maakt. Nadeel is dan wel dat je geen gebruik kunt maken van de automatische ondertiteling. De ondertitels moet je er dan handmatig bij gaan zoeken…

Durf je het aan? Het is eenvoudig terug te draaien dus veel risico loop je niet. Dit zijn de te volgen stappen

  1. Installeer de MX PLayer. Deze speler is gratis verkrijgbaar in de Play Store
  2. Open deze speler, ga naar de instellingen en zorg dat H/W+ niet is ingeschakeld
  3. Download het bestand playercorefactory.xml  op deze pagina. Dit bestand regelt dat de MX player de standaard video speler voor XBMC wordt.
  4. Open de Explorer en ga de de map met je downloads.
  5. Zoek het bestand playercorefactory.xml op selecteer het en hou de muisknop ingedrukt to het menu verschijnt. Kies voor Kopiëren.
  6. Ga met de Explorer naar Internal Flash en dan naar Android->Data->Org.xbmc.xbmc->Files->Xbmc->Userdata
  7. Klik op Editor (bovenin) en plak het bestand in deze map (Userdata).

Als je nu XBMC start en een film afspeelt zul je zien dat de MX Player de film afspeelt. Het beeld zal vloeiender lopen, al zal er gerust af en toe een kleine hapering optreden.

Bevalt het toch niet zo? Ga weer naar de map Userdata en verwijder de playercorefactory.xml. Dan werkt XBMC weer als vanouds.


FacebookTwitterMore...