Minix heeft een maand geleden versie 7 van de nieuwe firmware uitgebracht, maar deze werd snel ingetrokken vanwege een paar vervelende bugs.  Een definitieve nieuwe versie is er nog niet en daardoor ook nog geen nieuwe versie van onze customfirmware.  Dat gaat allemaal nog even duren en omdat er toch wat behoorlijke verbeteringen zijn voor wat betreft videokwaliteit en stabiliteit, even een voorlopige versie van de customfirmware gebaseerd op versie 7 van Minix.

Zo kun je ook meteen de meerwaarde van onze customversie ervaren. De ingebouwde Backup en Restore module kun je namelijk niet alleen gebruiken om je bestaande configuratie op te slaan, maar ook om een nieuwe firmware te installeren zonder gedoe met flashen.  Zullen we het eens proberen? Hou er wel rekening mee dat je al je zelf geïnstalleerde apps kwijt raakt, maar die kun je uiteraard opnieuw installeren. Instellingen van XBMC blijven wel behouden.

Recent een X7 besteld?
Heb  je na 8 december 2013 een Minix X7 Custom bij ons besteld, dan kun je de stappen 2 en 3 overslaan, de Map Neo-X7-007c staat er al op.

Stap 1: Backup maken

Begin met het maken van een backup van je huidige configuratie. Zie daarvoor deze handleiding.
Je kunt dan altijd eenvoudig terug naar je bestaande instellingen, mocht deze testfirmware je niet bevallen.

Stap 2:  Nieuwe firmware downloaden

Download hier het bestand (Neo-X7-007-Custom-Firmware.zip) met de nieuwe firmware.

Stap 3:  Overzetten naar de Minix

Pak Neo-X7-007-Custom-Firmware.zip uit en zet de map Neo-X7-007C op een USB stick of SD-kaart en steek deze in de Minix. Open de ES File Explorer app en  kopieer de map Neo-X7-007C  naar de map Home->clockworkmod->backup.
firmwarecopy

Stap 4:  Nieuwe firmware installeren

Voer de restoreprocedure uit en kies de map Neo-X7-007C als te restoren backup. Even wachten tot de restore klaar is,  rebooten en je hebt de nieuwe firmware draaien.


Op deze nieuwe firmware kun je ook een speciale versie van XBMC installeren (XBMC for Minix). Daarover meer in een volgend artikel.

Vragen of problemen? Je kunt ze hieronder in de reacties plaatsen, maar een mailtje naar info@androidminicomputer.nl mag ook.


FacebookTwitterMore...