Ik krijg regelmatig vragen van klanten over de mogelijkheden om hun netwerkschijf vol films aan een Android Mini PC te koppelen.

Het is mogelijk en hoe mooi zou het zijn om XBMC dan te gebruiken voor het toegankelijk maken van je collectie? Helaas is XBMC op een Android daarvoor nog niet de optimale oplossing. Het vinden van je netwerkschijf  of  externe schijf is al niet echt makkelijk en als je videomateriaal bestaat uit Full HD films speelt XBMC ze ook nog eens niet lekker af.  Dat zal denk ik binnen een paar maanden opgelost zijn, de ontwikkelaars van XBMC zijn druk bezig. Niet wanhopen dus.

Gelukkig is er meer dan XBMC.  De Archos Video Player app is voorlopig een prima alternatief. Je kunt je netwerkschijf of externe harde schijf eenvoudig koppelen en als de juiste info voorhanden is maakt Archos er een mooi overzicht van:

Archos Video Player

Archos Video Player

Mooi of niet? En er zijn nog meer handige opties.  Je kunt bijvoorbeeld de IMDB-gegevens er bij halen of  Archos de ondertitels automatisch laten opzoeken.

archossub

Ben je niet helemaal tevreden over het afspelen, dan kun je het afspelen ook overlaten aan bijvoorbeeld de MX-player.  Heb je een Minix X7 dan geeft deze ook meteen het DTS-  of Dolby geluid door. Kortom de Archos Video Player is een prima alternatief voor XBMC.

archosext

De app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store.  Bevalt deze goed en wil je een versie zonder reclamebanners, die is er ook.

Ik ben zeer tevreden met Archos.  Voortaan lever ik alle spelers uit met Archos voorgeïnstalleerd.

 

 

 


FacebookTwitterMore...