“Kan ik zo’n Android TV box ook met mijn iPhone bedienen?” Hoe vaak heb ik deze vraag al gehad. Ik heb steeds geantwoord dat het niet mogelijk is. Sorry, ik zat er helemaal naast. Een oplettende lezer maakte mij attent op de app LANmote.

Deze app laat een servertje draaien op je Android TV-box waardoor je via de webbrowser op je iPhone of iPad de box kunt bedienen. Dit werkt overigens alleen op een Android TV-Box die geroot is.  De M8S wordt door ons geroot geleverd dus de gelukkige bezitters van dit apparaat kunnen LANmote met een gerust hart installeren. De gratis versie heeft wel wat beperkingen zoals een maximum gebruik van 30 minuten. Bevalt het en wil je LANmote blijven gebruiken, dan kun je voor voor €2,99 de LAN Mote Deluxe aanschaffen.

Het werkt als volgt:

  • Installeer LANmote op je TV-box.
  • Zorg dat je iPhone/iPad en TV box met hetzelfde netwerk zijn verbonden.
  • Start de app en de LANmote toont het IP-adres van je Android, gevolgd door het poortnummer 9999
  • Open Safari op je iPhone of Ipad en tik het getoonde IP-adres+poortnummer in, bijvoorbeeld http://192.168.1.228:9999
  • In Safari verschijnt vervolgens het bedieningspaneel.
LANmote

LANmote Keypad

 

Je ziet het, alles is aanwezig. Een keypad met zelfs Power-off,  Back, Home en Menu, een scherm met media knoppen ( Play, Pause etc.) en een overzicht van alle apps op de TV-box. Die apps kun je vanuit dit overzicht direct starten. Ook zoekopdrachten en andere zaken kun je vanaf je iPhone/iPad intikken. Je kunt LANmote automatisch laten starten bij aanzetten van de box, zodat je direct met je iPhone/iPad aan de slag kunt. Het is handig om in Safari de URL toe te voegen aan je beginscherm, dan is LANmote meteen als een soort app op je IOS-apparaat aanwezig.


Ik heb het uitgetest en het werkt goed. Soms zijn de functies wel wat traag en de muisklik werkt niet in XBMC. Niet zo’n probleem want je hebt natuurlijk allang de XBMC Remote app op je iPhone of iPad draaien.

Ook op Android, Windows en MAC
Het werkt trouwens ook in vrijwel alle webbrowsers , dus ook die op een Androidsmartphone of tablet en zelfs op je PC of Mac.


FacebookTwitterMore...