Laden van ondertitels in XBMC is weer een stukje eenvoudiger geworden dankzij een handige programmeur (Schumi2004)

Zijn  nieuwe add-on AutoSubs gaat op zoek naar de ondertitels zodra je een film opstart. Je hoeft dus niet eerst het menu op te roepen en op de ondertitelknop te  klikken. Start een film en de lijst van gevonden ondertitelbestanden verschijnt direct. Dat scheelt toch weer een paar klikken. We zijn nog maar één stap verwijderd van volautomatische ondertiteling.

Update 27-4-2014: Inmiddels is volautomatische ondertiteling een feit. In de populaire add-on Genesis kun je instellen dat film en series automatisch worden voorzien van ondertiteling. AutoSubs is niet meer zo nodig.

Je kunt de add-on hier downloaden.  Als je dat via je browser op je Android Mini PC doet kun je hem direct in XBMC laden.

Dat laden gaat als volgt:

  • Start XBMC  Ga naar Systeem->Instellingen->Add-ons. Kies Add-ons installeren mbv zipbestand.
  • Zoek in de map Downloads naar het zipbestand van Autosubs en klik er op
  • Nu even wachten tot XBMC de melding geeft dat Autosubs is geactiveerd.

Je hoeft verder niets in te stellen. Het zal direct werken. Nadeeltje is wel dat de ondertitelzoekfunctie bij elke stream wordt gestart, ook als je bijvoorbeeld Uitzending Gemist wilt kijken. Via de configuratie van de add-on kun je dat wat finetunen. Ga daarvoor naar Systeem>Instellingen->Add-ons->Geïnstalleerde add-ons->Processen.

In deze lijst staat AutoSubs en kun je door klikken het configuratiescherm van deze add-on oproepen.

Configuratie AutoSubs

Configuratie AutoSubs

Mocht iemand weten hoe je bijvoorbeeld Uitzending Gemist kan uitzonderen. laat het weten in het commentaar hieronder.

Uiteraard is Autosubs vanaf vandaag opgenomen in de XBMCconfiguratie van al onze Androids en de download van deze configuratie.

 


FacebookTwitterMore...