De add-ons van Kodi halen hun materiaal van servers die gratis te gebruiken zijn. Je kunt je voorstellen dat de eigenaren van deze servers zich niet echt inspannen om de capaciteit en kwaliteit op peil te houden.  Gevolg is dat er snel problemen ontstaan zoals dode links en bufferen. Dat wordt anders als je gebruik maakt van de betaalde dienst RealDebrid. Met een account bij RealDebrid heb je nauwelijks last van dode links en bufferen. Als extraatje krijg je ook nog eens een hogere kwaliteit, Full HD 1080p met vaak Dolby of DTS 5.1 geluid en zelfs 4K Ultra HD.

Een RealDebrid account aanmaken

Ga naar www.real-debrid.com en maak een account aan. Met een gratis account kun je de dienst alleen (en beperkt) gebruiken tussen 6 en 12 ‘s ochtends. Wil je echt onbeperkt genieten, dan moet je toch even de portemonnee trekken, maar je hoeft niet te schrikken, RealDebrid vraagt geen wereldbedragen. Voor 3 Euro kun je de dienst 15 dagen gebruiken. 30 dagen kost 4 Euro, 90 dagen 9 Euro en 180 dagen 16 Euro.

realdebrid accounts

Het is geen abonnement dus je zit nergens aan vast. Betalen kan met een credit card. Heb je die niet, het kan ook met de PaySafe card. Je kunt die in de winkel kopen of online bestellen en betalen met iDeal. Alternatief is de site 24instant.com.  Hier een handige voorbeeld video

RealDebrid activeren in Exodus

In Exodus is het de laatste tijd zeuren met de kwaliteit van de beschikbare streams. Veel SD materiaal, nauwelijks 1080P en al helemaal niet met Dolby of DTS 5.1. Daar kan RealDebrid wat aan veranderen.

 • Open Exodus en ga naar Gereedschap > INSTELLINGEN: Accounts
 • Zoek RealDebrid op en klik op Autoriseren..
 • Noteer de code die verschijnt
  exodusrealdeb
 • Open je browser (dat kan ook op een ander apparaat zoals je normale pc of laptop). Ga naar https://real-debrid.com/device
 • Vul de code in en klik op Continue. (kan zijn dat je nog even moet inloggen). Je real-debrid gegevens worden nu in Exodus opgeslagen.
 • Ga naar bijvoorbeeld de Films in Exodus en kijk nu eens naar de resultaten in Exodus. Je ziet het, een hele lijst met 1080p bronnen.

exodusbronnen

Op dezelfde manier kun je ook diverse andere add-ons autoriseren voor Real Debrid. Echt nodig is dat waarschijnlijk niet, bovendien werkt Exodus verreweg het beste in combinatie met een RealDebrid account.

Heb je een 4K Ultra HD TV dan is het misschien wel aardig om ook eens 4K streams te proberen. Kan ook, daarvoor kun je de Release HUB add-on gebruiken.

4K streams proberen? Release HUB installeren

Momenteel is Release HUB één van de beste add-on voor 4K streams. Als je box recent bij ons hebt gekocht staat deze add-on al tussen de video add-ons. Je kunt deze stap dan overslaan.

Staat deze add-on er nog niet op, ga dan in Kodi naar Programma’s en open de Community Portal. Ga naar Addon portal en klik op Manual Search en voer als zoekopdracht release in. Release HUB zal in de lijst van resultaten verschijnen, klik er op en kies Install. Maak de procedure verder af tot je de melding ziet dat Release HUB is geïnstalleerd.

Een voorbeeld video van de werking van de Community Portal vind je hier.

Real-Debrid activeren in Release HUB

 • Open Kodi en de Release Hub add-on en ga in deze add-on naar Resolver Settings.
 • Zorg dat Enable Universal Resolvers aanstaat.
  realdebrid1
 • Ga naar Universal Resolvers en zoek Real-Debrid op
 • Check even of de Prioriteit al op 90 staat. Zo niet wijzig deze in 90.
  realdebrid2
 • Ga naar Universal Resolvers > Real-Debrid.
 • Klik nu op (Re) Authorize my account. Noteer de code die verschijnt.
  Open je browser (dat kan ook op een ander apparaat zoals je normale pc of laptop). Ga naar https://real-debrid.com/device
 • Vul daar de code in en klik op Continue. ( kan zijn dat je nog even moet inloggen). De autorisatie wordt nu vanzelf verwerkt in Kodi.

Klaar. Terug naar Kodi en de Release HUB en ga naar de Latest 4K movies.

4K Movies

Verder kom je er wel uit denk ik.

Release HUB is onderdeel van de Entertainment Repo. De autorisatie voor Real_Debrid is ook meteen geldig voor de andere add-ons in de Entertainment Repo dus misschien zit er in die repository nog wat meer van je gading. Ga daarvoor in Kodi naar Systeem >  Instellingen > Add-ons > Installeer van repository en zoek de Entertainment Repo op.

Meer info op http://www.entertainmentrepo.com/

 

 

Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...