Omdat de PiPo X7 op Windows draait is een handleiding waarschijnlijk niet echt nodig.

Ben je niet bekend met Windows 8 of 10 dan vind je hier een introductie: http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/tutorial

Een paar korte tips:

Bedienen

Je kunt de PiPo X7 bedienen net als een normale PC, dus met een (draadloze) muis en toetsenbord. Zoek je een compact toetsenbord met een mousepad, dan is de Logitech K400 een aanrader. Nog compacter is de Minix Neo A2, nadeel is wel dat deze bijvoorbeeld geen rechtermuisklik-functie heeft, iets dat in Windows toch wel regelmatig nodig is.

Geluid

Het kan zijn dat het geluid niet direct via de HDMI-kabel wordt doorgegeven. Dat is als volgt op te lossen.


  1. Klik op Start en dan op het tegeltje van PC-instellingen ( met een tandrad)
  2. Klik Configuratiescherm. Helamaal links oderin.
  3. Selecteer de categorie Hardware en geluiden.
  4. Klik op Audioapparaten beheren vermeld onder het kopje Geluid. In het venster dat wordt geopend, wordt een aantal apparaten vermeld onder Afspelen.
  5. In het overzicht met apparaten selecteer je het apparaat dat wordt beschreven als HDMI of Digitale audio en klik je op Als standaard instellen. Een groen vinkje moet nu aangeven dat dit apparaat geselecteerd is. Klik op OK om dit te bevestigen en sluit het venster.

 

Beeld

Veel TV’s zijn standaard  zo ingesteld dat boven en onder een deel van het beeld van de PiPo wegvalt. Dit is op te lossen via de beeldinstellingen op je TV.

De naam van de benodigde instelling verschilt per merk. Op een Samsung is het meestal Screen fit of Fit to Screen. Op een LG heet de gewenste instelling meestal Just Scan. Andere merken kennen dit weer als optie 1 : 1

Windows Apps installeren

Windows 8 biedt de mogelijk speciale apps te installeren voor bijvoorbeeld Netflix, Skype, NOS of RTL XL. Een aantal voorbeelden van beschikbare apps vind je op deze pagina. Deze apps zijn vaak net even wat handiger te bedienen dan de website van deze diensten. Om deze apps te kunnen downloaden is het verplicht een Microsoft account aan te maken. Dit account wordt dan direct gebruikt als aanmeldscherm. Om nu te voorkomen dat je na opstarten steeds je wachtwoord moet invullen kun je automatisch aanmelden instellen door deze stap-voor-stap handleiding te volgen.

 

Heb je een probleem dat u niet direct kunt oplossen, neem dan even contact op.


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...