Alle experts zijn het er over eens, de NVIDIA SHIELD is de beste en snelste Android box op de markt.

Hij is voorzien van Android TV firmware die je bijvoorbeeld ook vindt op de Xiaomi Mi Box, en de Android TV’s van Sony en Philips. De Shield is echter voorzien van snellere hardware, waardoor alles op deze box veel soepeler loopt. Bovendien maakt dit de Shield ook geschikt voor spelen van games.

Netflix in 4K en Dolby 5.1
Samen met de Xiaomi Mi Box, is het de enige Android box die beschikt over licenties van Netflix om 4K kwaliteit en Dolby surround geluid af te  kunnen spelen.

HD-geluid
Ook liefhebbers van hoge kwaliteit geluid komen met de Shield aan hun trekken, hij is geschikt voor Dolby 5.1, Dolby Digital Plus 7.1,Dolby True HD 7.1 , Dolby Atmos, DTS 5.1,  DTS-HD Master Audio 7.1.


Ingebouwde Chromecast receiver

Je kunt diverse diensten zoals Videoland, Ziggo Go, RTL XL en NLziet gewoon vanaf je telefoon of tablet naar de Shield casten.

Waar te koop?


€ 199,-
Tip! Kijk even bij Coolblue soms is de Shield met korting beschikbaar als “tweede kans”product.

€ 199,-

€ 199,-
Als jij bij Amazon een Prime account neemt krijg je er
meteen de video dienst Prime Video bij.

Heb je ergens een betere prijs gevonden? Laat het weten dan zetten we deze er bij,

Geadviseerde apps

Een aantal apps die we je kunnen aanraden.

KODI

Deze app behoeft waarschijnlijk geen toelichting. Je kunt hem downloaden in de Google Playstore. Kodi wordt altijd kaal geleverd je moet alles dus verder zelf installeren. Geen nood, je kunt hier een handleiding vinden.

SPMC

Deze app kun je als alternatief voor Kodi gebruiken. SPMC is een afsplitsing ( fork) van Kodi. Deze versie is speciaal gemaakt voor de Nvidia Shield en de Xiaomi Mi Box. Unieke feature is de zoekfunctie met stembesturing. Verder is de werking gelijk aan Kodi. Het ziet er wel wat anders uit want SPMC gebruikt nog het oude uiterlijk van Kodi, de zogenaamde Confluence skin.

Ook SPMC kun je in de Google Playstore vinden.

De website van de maker vind je op spmc.semperpax.com

ES File Explorer

Met deze uitgebreide app kun je alle bestanden op je box, netwerk en aangesloten USB opslag beheren. Handig als je extra apps wilt installeren vanaf USB bijvoorbeeld.

ES File Explorer staat in de Google Playstore.

Aptoide

Een alternatief voor de Google Playstore. Via de Playstore kun je alleen apps downloaden voor Android TV apparaten zoals de Nvidia Shield en de Xiaomi Mi Box. Aptoide doet niet zo moeilijk en geeft de mogelijk ook andere Android apps te installeren. Hou er rekening mee dat het besturen van deze apps soms alleen met een muis mogelijk is. Ook zullen deze apps niet via het startscherm benaderd kunnen worden, maar daarvoor kun je de Sideload Launcher of de TV App Repo gebruiken. Zie hieronder.

Aptoide vindt je uiteraard niet in de Google Playstore, maar je kunt het installatiebestand downloaden op m.aptoide.com/installer-aptoide-tv

Zet het installatiebestand (apk) op een USB-stick steek deze in je box. ES File Explorer gaat nu vragen of je deze wilt openen, kies voor ja. Selecteer het installatiebestand voor Aptoide , open het bestand en de installatie start.

SIDELOAD LAUNCHER

Toont alle apps die op je box staan, ook de apps die niet op het startscherm staan. Zo kun je ze toch eenvoudig starten. Via Sideload Launcher vind je apps die je bijvoorbeeld via Aptoide hebt geïnstalleerd. Sideload Launcher staat in de Google Playstore

Toch “niet-TVapps” toevoegen aan het startscherm? Daarvoor hebben we het volgende appje.

TV APP REPO

Met TV App Repo kun je een “tegel” aanmaken op het startscherm voor apps die niet uit de Playstore komen. Onder Leanback Shortcuts kun je zo’n app kiezen. Er wordt dan appje aangemaakt die een snelkoppeling op het startscherm plaatst. Het appje wordt gedownload, daarna installeren en klaar.

Je vindt de TV App Repo in de Google Playstore

SET ORIENTATION

Sommige niet officiële Android TV apps verschijnen “liggend” op je scherm. Je kunt dat veranderen door de Set Orientation app te openen en deze op Automatic of Automatic (Full) te zetten. Werkt trouwens niet goed met Ziggo Go. Dus als je Ziggo Go gebruikt, Set Orientation uit laten.

Set Orientation is ook in de Google Playstore te vinden.

De Shield wordt geleverd met een afstandsbediening (Nvidia Remote) en eventueel ook met gamecontroller. Bedien je hem liever met een muis/toetsenbord dan is het H9 Minikeyboard met mousepad een prima oplossing. Ook de Minix A2 Lite flymouse wordt door vaak door Nvidiagebruikers besteld.

SPECIFICATIES:

 • CPU (Processor) Nvidia Tegra X1
 • GPU (Video processor) Nvidia Maxwell 256-core
 • RAM (Werkgeheugen): 3 GB
 • ROM (Flashgeheugen/opslag): 16
 • Android versie: 7.0
 • Extra opslag
 • Ethernet Aansluiting RJ45 Gigabit
 • WiFi: 802.11ac
 • Bluetooth: Ja
 • Poorten: HDMI, USB (2 x ), Ethernet (RJ-45).
 • HDMI Interface :2.0
 • Adapter: 5V 2000 mA

Bijzonderheden:
Netflix in Ultra HD met 5.1 geluid.

Meegeleverd:

 • NVDIA SHIELD Remote en optioneel een game controller.
 • Usb kabel
 • AC adapter

Handleiding: NL-handleiding


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...