WeTek doet wat tot op heden nog geen enkele andere fabrikant heeft klaargespeeld. Hun nieuwe WeTek Core is als eerste en voorlopig enige Android in staat Netflix in Full HD 1080P kwaliteit af te spelen. Zo combineer je Netflix, Kodi in het gebruiksgemak van een Android. Maar dat is niet alles, je kunt ook OpenELEC op deze box draaien zonder dat je Android hoeft te verwijderen. SD-kaartje met OpeenELEC er in > OpenELEC, SD-kaartje er uit > Android. De Wetek Core heeft al een paar geweldige reviews gekregen van o.a. CNXsoft en het Spaanse AndroidPC.es. Eindelijk is deze box nu leverbaar en wij kunnen de WeTek Core als eerste in Nederland aanbieden.

Waarom is deze box zo goed? Voor wat betreft de technische details en testgegevens verwijzen wij je graag naar genoemde reviews, maar we willen er nog wel een paar opvallende zaken aan toevoegen die in deze reviews niet aan de orde zijn gekomen.

Sublieme Netflix in Full HD 1080P

De Wetek Core speelt niet alleen Netfix in HD af, deze box is ook nog eens voorzien van een slimme app die er voor zorgt dat de verversingssnelheid bij gebruik van Netflix wordt aangepast naar 24Hz.

wetek refresh rate switch

Dat voorkomt het stotteren van het beeld bij horizontale camerabewegingen, iets waar veel Netflixgebruikers over klagen. Het beeld is  door de WeTek Refresh Rate Switch zelfs nog beter dan op een Windows apparaat. Een knap stukje werk waar zelfs het gerenommeerde Minix nog een puntje aan kan zuigen.


Overigens speelt ook de app van bijvoorbeeld HBO Go in 1080P op de WeTek. Dat heeft allemaal te maken met de Google Widevine level 1 certificatie voor apps die met DRM-technologie werken. Vraag niet waarom andere fabrikanten dit niet voor elkaar hebben gekregen, geen idee.

Kodi met automatische aanpassing van de verversingssnelheid

Binnen Kodi heb je ook de mogelijkheid de ververs snelheid te laten aanpassen. (Instellingen > Video > Afspelen > Aanpassen beeldscherm ververs snelheid). Zet deze op Tijdens starten/stoppen met 1 seconde pauze.

kodi refresh rate

De WeTek Core past dan automatisch de ververssnelheid van je beeldscherm aan, zodat je ook in Kodi schokvrij beeld hebt. Hierin is de WeTek niet helemaal uniek, de Minix Neo X8-H Plus en de Minix Neo U1 hebben deze mogelijkheid ook.

Android en OpenELEC

Volgens velen is er geen betere Kodi dan met OpenELEC. Op andere andere boxen moet je Android verwijderen om OpenELEC te kunnen draaien. Dat is op de Wetek Core niet nodig. Je maakt een opstartbaar SD-kaartje met OpenELEC er op en je kunt opstarten naar OpenELEC zonder dat je Android firmware verdwijnt. Meer daarover in het uitstekende supportforum van WeTek.

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Natuurlijk kan het niet allemaal halleluja zijn. Er is wel een geweldig Netflix beeld, helaas is er geen Dolby geluid zoals in de Windows app van Netflix. De opslag van de box is een beetje traag, zodat kopiëren van bestanden niet zo snel gaat als bijvoorbeeld de Minix U1. Ook duurt opstarten van de WeTek wat lang. Maar dit zijn zaken waarmee veel gebruikers wel kunnen leven verwachten we.

Neem de geweldige beeldprestaties, Netflix in Full HD, de mogelijkheid ook OpenELEC te draaien, de in verhouding prettige prijs en de flymouse die standaard wordt meegeleverd, dan weet je dat de WeTek Core een regelrechte aanrader is. De voordelen wegen meer dan ruimschoots op tegen de nadeeltjes. En dan hebben wij het nog niets eens gehad over het uitstekende supportforum. Wat een heerlijke box. Nu verkrijgbaar in onze webshop.


FacebookTwitterMore...