Het blijft toch jammer dat de Android boxen vooral worden aangeprezen voor het gebruik van Kodi. Natuurlijk is Kodi geweldig, maar er het is slechts één van de apps die je gebruiken. Er kan zoveel meer met zo’n kastje. Neem bijvoorbeeld Spotify, Deezer, HBO of Netflix. Allemaal geweldige toepassingen die de aanschaf van een Android box zeker de moeite waard maken.

TV kijken

Ook een optie die vaak wordt vergeten is TV kijken. Wil je bijvoorbeeld een televisie plaatsen op een kamer waar je geen kabelaansluiting hebt, dan is zo’n kastje een uitkomst. Hang een Android boxje aan je TV en via WiFi kun je televisie kijken met behulp van de app van je kabel/internetprovider. Bovendien levert de app HD-beeld. Om deze reden leveren wij al onze Android kastjes uit met de Horizon Go app van Ziggo/UPC.

Replay TV

Ziggo heeft kortgeleden een nieuwe dienst gelanceerd, Replay TV. Ik heb het direct genomen en het bevalt me geweldig. Nooit meer gebonden aan de tijden van TV-uitzendingen, je start elk programma dat in de afgelopen week is uitgezonden zodra het je uitkomt. Ook als het programma al loopt. Geen gehaast om het begin van De Wereld Draait Door niet te missen, niet meer met het bord op schoot naar Studio Sport kijken. Ok, je kunt het natuurlijk ook opnemen, maar hoe vaak vergeet je dat?

Het mooie is dat Replay TV ook werkt op je Android Box. In de Horizon Go app kun je ook alle programma’s van de afgelopen week starten op elke gewenste tijd. Bovendien kijk je ook op je Android in HD kwaliteit. Een veel betere kwaliteit dus dan de Uitzending Gemist apps of Kodi-addons en ook nog eens meer programma’s. Je vindt Replay TV in het menu van de Horizon Go app.

Hieronder een demo van de Horizon Go App op een van onze topapparaten de HiMedia Q5


Een paar tips

Kies in de Horizon Go app voor TV Gids, dan kun je makkelijker terugbladeren naar het programma

Heb je een TV zonder HDMI? Kies dan voor een Android TV Box met een A/V uitgang. De Himedia Q5, M8S en de MXQ kun je ook op een oude TV aansluiten via RCA (tulp) of scart ( met een RCA -> Scart adapter).

 


FacebookTwitterMore...