Popcorn Time is in korte tijd ongelofelijk populair gewonnen. Geen wonder, als je zelfs het NOSjournaal haalt…..

Ik moet toegeven, het werkt wel ongelofelijk simpel, klikken en kijken. Zelfs de ondertitels worden automatisch opgehaald. Het is een gratis Netflix met een beter aanbod. Nadeel is wel dat het 100% illegaal is,  je streamt niet alleen, je downloadt ook en daarbij uploadt je direct de film of serie die je kijkt, dubbel illegaal. Gebruik is dus geheel voor eigen rekening en risico.

Popcorn Time op de Minix Neo X8(-H)

Nadeeltje was dat de Android app van Popcorn Time op de meeste Android TV boxen niet goed werkte. Maar er is inmiddels een nieuwe versie van de Android app en in onze customversies van de Minix Neo X8 hebben wij deze versie van Popcorn Time goed draaiend gekregen. Ook de meeste 1080p streams lopen daarin soepeltjes, zolang het geen al te grote bestanden zijn.  Op andere apparaten werkt het nog duidelijk minder, 1080p gaat haperen en vertoont vaak blokjes in het beeld, maar als je een 720p stream kiest is het nog wel te doen.

Update 11-1-2015: Er is een workaround om Popcorn Time op alle Android soepel te draaien. Lees hier verder


Je kunt de Android app momenteel downloaden op popcorn-time.se (Kan zijn dat de site inmiddels uit de lucht is of verhuisd, er wordt uiteraard jacht op gemaakt).

Voorkom slijtage van je Android Mini PC

Nu is Popcorn Time niet alleen illegaal. Het gebruikt daarvan is ook nadelig voor de levensduur van de  interne opslag van je Android Mini PC.  Er wordt namelijk constant gelezen en geschreven van en naar de opslag. Uiteraard geeft dat op den duur slijtage. Die interne opslag is op het moederbord gesoldeerd dus vervangen is er niet bij. Het is daarom aan te raden de cache folder van Popcorn Time naar een externe SD-kaart, harde schijf of USB-stick te verplaatsen. Deze dient NTFS geformatteerd te zijn. Zorg wel voor voldoende ruimt want zolang je de cache niet leegt blijven alle films op de schijf staan.

popcorntime-settings

 

Kortom interessante app met veel voordelen maar zeker nadelen. Weet goed wat je doet. Vanwege de risico’s zullen wij Popcorn Time zeker niet als voorgeïnstaleerde app meeleveren.

genesisTip! Gebruik de XBMC-add-on Genesis. Werkt net als Popcorn Time maar dan zonder nadelen als illegaal uploaden en slijtage van je Android. Meer info

 

 


FacebookTwitterMore...