De PiPo X7 met Windows 8.1 is razend populair. Zo populair dat de fabrikant het moeilijk heeft om aan de vraag te voldoen. Ik heb daarom al een tijdje nee moeten verkopen maar de PiPo X7 is de komende week gelukkig weer leverbaar.

Toch heeft PiPo nog tijd gevonden om een nieuwe variant te introduceren, de PiPo X7S met een veel gevraagde optie: een dual boot met Android en Windows 8.1.  Je kunt dus bij opstarten bepalen of je Android of Windows wilt draaien. Het ziet er naar uit dat deze box alleen in een gouden uitvoering beschikbaar komt. Mooi is anders vind ik persoonlijk, maar over smaak valt te twisten.

PiPo-X7-S

Ik ben benieuwd hoe de Android firmware op deze box gaat draaien. Van de werking van de Z74 Android van Minix, die op dezelfde Intel Atom Bay Trail Z3736F processor draait, ben ik namelijk nog niet echt onder de indruk.  De Windows versies van de Minix en PiPo X7 bevallen mij veel beter. De prijs van de nieuwe PiPo zal zo rond de €195,- komen te liggen. Het is nog niet bekend wanneer de gouden PiPo leverbaar is.


FacebookTwitterMore...