De gebruikers van de add-on Dutch Sport Streams hebben misschien al gemerkt dat ze er bij de laatste update een nieuwe add-on hebben bijgekregen: P2P-streams. Deze add-on is toegevoegd om streams in HD-kwaliteit mogelijk te maken. P2P -streams werkt volgens het BitTorrentsysteem waardoor de kans op bufferen bij voldoende kijkers (peers) kleiner is dan bij de normale streams.

Mocht je de Dutch Sport Streams add-on nog niet hebben, je kunt het installatiebestand hier downloaden. Het is een zipbestandje waarmee je de add-on kunt installeren via de optie Add-ons toevoegen d.m.v. zipbestand in de instellingen van XBMC.

Als je P2P-streams dan toch al hebt ( zo niet download deze add-on) laten we dan meteen de boel zo instellen dat je er optimaal gebruik van kunt maken. Je kunt er namelijk zogenaamde website parsers aan toevoegen. Zo’n parser schraapt de informatie van een aantal populaire sportstreamingsites zoals bijvoorbeeld Wiziwig.tv. Deze informatie wordt dan als een lijst met wedstrijden in XBMC getoond en eventuele beschikbare links worden er direct aan gekoppeld. De reden waarom deze parsers er niet standaard in staan is dat veel van deze sites illegale streams bieden. Daar wil de maker van P2P-streams buiten blijven, hij levert alleen de techniek en niet de inhoud.

P2P-streams instellen

  • Ga in XBMC naar de Video add-ons en open P2P-streams.
  • Je krijgt de vraag of je een external player voor SopCast wilt gebruiken-> kies Nee.
  • Vervolgens wordt Acestream automatisch gedownload.
  • Daarna krijg je de vraag of je de app wilt gebruiken -> kies Nee
  • Wil je de Aceplayer installeren? Beantwoord ook deze vraag met Nee.

P2P-streams is klaar, maar nog niet voorzien van de website parsers.

p2pstreamsmenu

Parsers laden

Ik heb een handig scriptje gevonden om in één keer alle parsers te laden.  Dat gaat als volgt:


  • Ga in XBMC naar Systeem->Instellingen->Add-ons->Geïnstalleerde add-ons->Video add-ons->P2P-streams.
  • Klik op Configureren.
  • Klik op het tabblad List/Parsers
  • Klik op Run a python script
  • Vul de volgende URL in: http://bit.ly/allparsers

p2pstreamsparsers

Je zult nu een serie meldingen voorbij zien komen over het downloaden en installeren van deze parsers. Wacht dat even rustig af.

Nu weer terug naar de Video Add-ons en start P2P-streams. Klik op de Addon  Websites-parsers en nadat je de vraag “Do not ask for support” met “Ja” hebt beantwoord krijg je de lijst met streamingsites in beeld. Verder kom je er wel uit neem ik aan.  Zo niet, dan kun je op de volgende pagina’s meer informatie en instructies vinden.

Meer info:

P2P-streams GitHub

Instructievideo (Engels en erg uitgebreid)

Facebook Dutch Sport Streams (met programmagids)

Waarschuwing

Hou er rekening mee dat de meeste streams illegaal worden aangeboden en dat het systeem zo werkt dat je ook de beelden direct deelt met anderen. Dat is bij illegale streams volgens de Nederlandse wetgeving niet toegestaan.  Bovendien leidt dit systeem van downloaden en uploaden tot nogal wat lees- en schrijfacties wat ook niet bevorderlijk is voor de levensduur van je flashgeheugen. Gebruik is dus voor eigen rekening en risico.

Het zal ook vaak gebeuren dat streams niet beschikbaar zijn, niet starten of halverwege stoppen. Na stoppen van een stream kan XBMC bovendien crashen.  Dat is “all in the game”.

 


FacebookTwitterMore...