Vanaf 23-10-2013 wordt onze Minix X7 custom geleverd met twee versies van XBMC. Waarom deze misschien wat merkwaardige oplossing.

U heeft ongetwijfeld al ergens gelezen dat XBMC onder Android moeite heeft met HD-video.  De laatste officiële versie Frodo 12.2 speelt materiaal van 720P en hoger schokkerig af. Als oplossing zijn er twee mogelijkheden:

  1. Gebruik van een experimentele versie van XBMC die HD wel ondersteunt (nieuwe meer stabiele versie!)
  2. Gebruik van de MXplayer als externe video speler. U start een film in XBMC en MXplayer speelt deze af.

Tot op heden hebben wij op de Minix voor de eerste oplossing gekozen. De experimentele versie die wij nu gebruiken is inmiddels behoorlijk stabiel en ondersteunt op de Minix X7 Custom ook Dolby en DTS-geluid via XBMC. Toch zal de echte HD-fijnproever nog wel eens tegen een film aanlopen die deze versie van XBMC niet trekt.

In zo’n geval is afspelen via de MXplayer de oplossing, maar het is niet zo eenvoudig om even van methode te switchen.  Daarom zijn op de Minix X7 Custom nu beide versies naast elkaar geïnstalleerd. U kunt dan zelf proberen welke oplossing u het best bevalt.

De experimentele versie die wij eerder hebben uitgeleverd is overigens vervangen door een betere en meer stabiele versie,  zonder de foutmeldingen van 1Channel en Common cache bij opstarten!

Klanten die reeds een Minix Neo X7 Custom bij ons hebben aangeschaft kunnen een mailtje sturen, wij zenden u dan de benodigde bestanden en een installatiehandleiding.  Graag in uw bericht uw bestelnummer vermelden.

 


FacebookTwitterMore...