‘Kan je met zo’n Android kastje ook gratis alle Nederlandse TV-kanalen kijken?’, hoe vaak heb ik die vraag niet gekregen. Blijkbaar is de verwachting gewekt dat de Android boxen illegale toverkastjes zijn waarmee je alles gratis kunt kunt kijken. Zo zit het niet, je kunt er zo goed alles mee afspelen dat legaal of illegaal via internet wordt aangeboden, net als op je pc, tablet of smartphone, zo bijzonder zijn die kastjes dus niet, maar je koppelt ze wel wat makkelijker aan je TV.

Legale TV-kanalen werden nauwelijks via internet aangeboden maar de laatste jaren zijn er een aantal diensten verschenen, zoals KPN Play en KNIPPR van T-Mobile, die voor € 9,99 per maand een alternatief kunnen vormen voor je kabelabonnement.

Sinds kort is er een derde aanbieder, NLZIET, een samenwerking van de NPO, RTL en SBS.  Voor € 7,95 per maand (eerste maand gratis) krijg je de 12 grote Nederlandse zenders, inclusief Replay TV ( tot 7 dagen terugkijken van alle zenders) in HD-kwaliteit. Het is een combi van NPO start, RTL XL en KIJK. Sommige RTL-programma’s kun je dus zelfs vooruit kijken.  Meer weten? Op NLZIET.nl kun je alle info vinden.

Kastje kopen en je kabelabo opzeggen?

Dat is een optie, maar pas op, want NLziet werkt niet op alle Android kastjes. Bij KPN Play is het nog erger, alleen op de Nvidia Shield heb ik het werkend gekregen. KNIPPR wordt beter ondersteund.

Ik heb inmiddels een aantal kastjes getest. Dit zijn de boxen de die NLZIET app ondersteunen.


Vreemd genoeg werkt de app van NLZIET niet op de twee beste boxen op de markt, de Nvidia Shield en de Xiaomi Mi box.  Deze boxen hebben gelukkig een ingebouwde Chromecast dus je kunt wel NLZIET vanaf je smartphone of tablet naar de Nvidia en de Mi box casten.

Heb jij een Android kastje waarop NLZIET, KNIPPR of KPN Play ook werkt? Laat het even weten, dan zet ik deze op de lijst.

 

 

 

 


FacebookTwitterMore...