Minix heeft recent nieuwe firmware uitgebracht voor de volledige X8 serie, dus de X8, X8-Plus,X8-H en de X8-H-Plus. Verwarrend al die verschillende uitvoeringen? Zeg dat wel, ik kan me voorstellen dat je ook niet direct weet welk type X8 je thuis hebt staan. Gelukkig zijn er voor wat betreft de firmware slechts twee varianten. Eén voor de X8, X8-Plus en X8-H en één voor de X8-H-Plus.

Er zijn een aantal interessante verbeteringen doorgevoerd. De complete lijst vind je hier. Ik zal de meest interessante nieuw features even toelichten.

self-adaptive refresh rate switching

De meest spectaculaire verbetering is vooral interessant voor de fijnproevers op videogebied. Minix introduceert als eerste Androidfabrikant self-adaptive refresh rate switchingWat dit inhoudt? Beetje technisch verhaal maar ik zal het proberen uit te leggen. De meeste films hebben een framerate van 23,976 beeldjes per seconde. Android boxen hebben vaak alleen een instelling voor 50Hz en 60Hz en dat combineert niet lekker met 23,976 fps. Gevolg is dat het beeld af en toe gaat stuiteren, vooral bij horizontale bewegingen (panshots). Sommige Androids hebben ook een instelling voor 24Hz en dat gaat al een stuk beter. Maar als je 24Hz hebt ingesteld en je kijkt een stream met 60 fps dan gaat de boel weer hikken en moet je de instellingen in om de beeldfrequentie op 60Hz te zetten, niet echt handig. Dat wordt nu door je Minix automatisch geregeld. Hij schakelt vanzelf naar de optimale beeldfrequentie.

Self-adaptive refreshrate switching

Self-adaptive refresh rate switching

Het werkt voor de videospelers zoals  XBMC, VideoPlayer, MX-player maar helaas nog niet voor Netflix, waar het meeste materiaal ook 23,976 fps is. Minix heeft beloofd in een volgende update ook Netflix mee te nemen.

Wireless Update

Over updates gesproken, Minix heeft ook een nieuw systeem geïntroduceerd waarmee het mogelijk wordt updates van de firmware uit te voeren, zonder moeilijk gedoe met flashen via de computer. Met behulp van de nieuwe Wireless Update app kun je voortaan zelf eenvoudig je systeem updaten zonder dat je apps en instellingen verloren gaan.


wireless update

wireless update

Je haalt de update gewoon via internet binnen net zoals op je smartphone.  FOTA (Firmware Over The Air) is de officiële naam van dit systeem  Helaas bijt dit met onze huidige geroote customuitvoeringen. De voordelen van de wireless update mogelijkheid zijn groter dan de voordelen van een geroote uitvoering, zodat wij hebben besloten de Minix X8 en X8-H Plus niet langer geroot te leveren, dan kun je ook profiteren van deze mogelijkheid om je Minix eenvoudig up-to-date te houden.

Customuitvoering updaten

Wil je je Minix X8, X8-H of X8-Plus graag updaten naar de nieuwe versie, stuur dan een e-mail en vermeld je bestelnummer, dan stuur ik je de benodigde bestanden en een handleiding. Is je Minix na 10 februari door ons geleverd, dan is updaten niet nodig, in dat geval staat de nieuwe firmware er al op.

 


FacebookTwitterMore...