Begin deze maand heeft Minix nieuwe firmware uitgebracht die echte Full HD mogelijk maakt. Geen upscaling meer van 720p naar 1080p, in één keer een scherp Full HD op je scherm.

Om de Minix snel te houden heeft Minix gekozen voor een systeem met een overlay.  Dat werkt als volgt: zodra een 1080p signaal wordt herkend schakelt de Minix over van 720p naar 1080p.  Dat belast de processor minder en houdt de Minix lekker snel. Helaas heeft ook dit voordeel een nadeel: dit overlay-systeem werkt niet met XBMC. Echte Full HD via XBMC op de Minix kan dus nog niet, tenminste niet rechtstreeks. Alleen als  je de standaard videoplayer of de MXplayer  gebruikt worden je Full HD films ook echt in 1080p afgespeeld. Wij hebben daarom een tweede versie van XBMC geïnstalleerd die desgewenst de MXplayer als externe speler gebruikt. Via een omweggetje heeft u zo toch Full HD.

XBMC voor Minix is verder verbeterd en ondersteunt nu ook Dolby 5.1 en DTS geluid. Dat werkt prima als u de Minix via de optische uitgang aan uw versterker verbindt, gebruikt u daarvoor HDMI dan kan het geluid af en toe kort wegvallen.

Helemaal perfect is het dus nog niet, maar Minix maakt wel grote sprongen. Daarom wordt onze Minix Neo X7 Custom nu uitgeleverd met als basis deze nieuwe Minix X7 fimware versie 008.   Uiteraard zijn er nog steeds de nodige extra’s:

 • De Minix is rooted (jailbreak voor Android). Deze root kunt u via de voorgeïnstalleerde app OTA Rootkeeper verbergen, zodat u ondanks de root apps als Ziggo TV kunt draaien;
 • Naast XBMC for Minix is ook een “normale” versie van XBMC geïnstalleerd met de optie om afspelen van video door te spelen aan de MXplayer ( zo toch Full HD!).
 • Tool voor eenvoudig zelf installeren van updates van onze custom firmware. Geen gepruts met flashen via de computer en bovendien kunt zelf een backup maken van uw instellingen.
 • Aanpassingen van instellingen voor de Mele F10  en MX3 flymouse/toetsenbord, waardoor er meer knoppen ook echt werken.

Twee versies van XBMC op uw Minix

Zowel XBMC voor Minix als de normale versie van XBMC zijn geïnstalleerd en volledig ingericht met alle belangrijke add-ons.


Extra voorgeinstalleerde apps:

 • Archos Player;
 • ES File Explorer;
 • MXplayer;
 • Netflix;
 • OTA Rootkeeper;
 • Reboot app;
 • Spotify;
 • YouTube in de speciale Google TV versie.

Uw Minix X7 updaten

Heeft u al een Minix X7 Custom bij ons gekocht, dan kun u deze als volgt updaten:

STAP 1: BACKUP MAKEN

Begin met het maken van een backup van de huidige configuratie. Zie daarvoor deze handleiding.
U kunt dan altijd eenvoudig terug naar uw bestaande instellingen, mocht deze firmware niet bevallen.

STAP 2: NIEUWE FIRMWARE DOWNLOADEN

Download hier het bestand (X7-008-XBMC.zip) met de nieuwe firmware.

STAP 3: OVERZETTEN NAAR DE MINIX

Pak het bestand uit en zet de map Minix-Neo-X7-008-XBMC op een USB stick of SD-kaart en steek deze in de Minix. Open de ES File Explorer app en kopieer de map Minix-Neo-X7-008-XBMC  naar de map Home->clockworkmod->backup.

STAP 4: NIEUWE FIRMWARE INSTALLEREN

Voer de restoreprocedure uit en kies de map Minix-Neo-X7-008-XBMC als te restoren backup. Even wachten tot de restore klaar is,  rebooten en u heeft  de nieuwe firmware draaien.

STAP 5: XBMC FOR MINIX INRICHTEN

Ga met de ES File Explorer app naar de map Home->Android->Data.  Hernoem de map tv.ouya.xbmc naar hk.minix.xbmc. De map org.xbmc.xbmc kunt u laten staan, deze is voor de andere (niet Minix) versie van XBMC.

Staat er geen map tv.ouya.xbmc? Download dit bestand, pak het bestand uit en zet de map hk.minix.xbmc in de map Android-> Data.

Komt u er niet uit, neem gerust even contact op. Ik help u graag verder.

Ondertussen gaat onze ontwikkelaar aan de slag met eigen firmware die zonder overlay Full HD op de Minix mogelijk moet maken. Hou deze site dus in de gaten of volg ons via Twitter of Facebook

 

 

 


FacebookTwitterMore...