Triest dat twee van de beste Android boxen zo slecht ondersteund worden door de makers van Nederlandse apps. Videoland, Ziggo Go en KPN ITV werken nog steeds niet op deze apparaten. Buitenlandse videodiensten zoals Netflix geven de Nvidia Shield en de veel goedkopere Xiaomi Mi Box meer liefde, Netflix geeft ze zelf als enige boxen ondersteuning voor Ultra HD/4K en Dolby 5.1 geluid.

De Nvidia en Xiaomi draaien op speciale software, Android TV software die je ook op een aantal Sony en Philips TV’s vindt. Voor deze software bestaat een speciale versie van de Google Playstore waarin je alleen apps vindt die op Android TV draaien.

Maar er is goed nieuws: het tij keert. Ziggo heeft al aangekondigd dat ze een speciale Ziggo Go app voor Android TV gaat maken. Ook voor NPO Start zal waarschijnlijk binnenkort een app voor Android TV verschijnen.

Sinds kort is in de Android TV Playstore de NOS app verkrijgbaar. Ook Knippr de kabelvrije interactieve TV-dienst van T-Mobile en Film1 staan in de Google Android TV Playstore.

Kom op Videoland, RTL XL, NLZIET, KIJK, zet je programmeurs even aan het werk. Zelfs een kleine zender als Culemborg TV heeft een app voor Android TV. Kan niet dus niet zo moeilijk zijn. Zeker niet voor Videoland en KIJK, want daarvoor zijn op de Android LED TV’s van Sony en Philips weer wel apps geïnstalleerd. Volg jij het nog?

Update 13-6-2018: Videoland is nu ook beschikbaar voor de NVIDIA Shield!

 


FacebookTwitterMore...