KMediaTorrent is een nieuwe add-on voor Kodi/XBMC die is gebaseerd op XBMCtorrent. Nu de ontwikkeling van XBMCtorrent is gestopt is KMediaTorrent een goed alternatief. Net als Popcorn Time maakt deze add-on het mogelijk films- en series direct te streamen vanaf het BitTorrentnetwerk. Op een Android werkt het zelfs beter dan de PopcornTime app.  Maar pas op, het is een soort femme fatale, woest aantrekkelijk maar vooral op een Android levensgevaarlijk.

Aantrekkelijk, onder films heb je de keuze uit 720p, 1080p en 3D met daaronder een overzicht dat sterk doet denken aan PopcornTime.

movies

Voor het vinden van Nederlands films is deze add-on de beste optie. Ook alle series zijn uiteraard beschikbaar.  Eén keer klikken en de stream gaat zodra er een voorraadje is opgebouwd spelen. Je kunt zelfs instellen dat Nederlandse ondertiteling automatisch wordt geladen.

ondertiteling

ondertiteling

Illegaal

Toch kan deze add-on je duur komen te staan. Een klant die in Duitsland met zijn Android een film keek via XBMCtorrent werd gesnapt door een bureau dat daar als waakhond is ingeschakeld door Warner Bros. Dat  leverde hem een boete op van 800 Euro.  Hoe dat kan? Als je iets downloadt/streamt via BitTorrent is je IP-adres gewoon zichtbaar, tenzij je bijvoorbeeld een VPN gebruikt. Kijk maar eens in dit lijstje van aanbieders van AFK, de documentaire over The Pirate Bay ,die overigens legaal via BitTorrent wordt aangeboden.


IP-adressen

Dat is dus voor zo’n bureau wel erg makkelijk om illegale down/uploaders te vinden. In Nederland gebeurt dit voor zover ik weet nog niet, maar het valt nooit helemaal uit te sluiten. Je bent in ieder geval gewaarschuwd.

Slijtage aan je Android

Er is nog een reden waarom het gebruik van deze add-on niet zonder gevaar is. Het verkort de levensduur van je Android. Dat geldt niet alleen voor KMediaTorrent, maar voor alle op P2P gebaseerde programma’s en add-ons zoals PopcornTime, XBMCtorrent of P2Pstreams. Waarom deze add-ons wel en add-ons als Genesis niet? Als je een film streamt via bijvoorbeeld Genesis wordt (een deel van de) video alleen geladen in het RAM(werk)geheugen. Dat RAM-geheugen is daar op gebouwd en kan in principe een onbeperkt aantal wis- en schrijfopdrachten aan. Een P2P programma of add-on schrijft de data echter direct naar het interne flashgeheugen dat op het moederbord is gesoldeerd.  En niet een klein stukje van de video, nee, het hele bestand komt op het flashgeheugen te staan. Pas als je stopt met kijken wordt dit gewist.  Het aantal keren dat een flashgeheugen kan worden beschreven en gewist kent echter een maximum, wordt dat maximum bereikt kun je je Android weggooien. Lees deze post uit het Minixforum maar eens. Hoe kleiner de opslag is des te sneller gaat het.

Zoals een VPN de kans van gesnapt worden verkleint is er ook een oplossing voor de slijtage. Koppel een externe NTFS geformatteerde schijf of SD-kaart aan je Android en stel in KMediaTorrent in dat de download wordt weggeschreven naar deze externe opslag. Deze slijt ook wel maar minder snel en je kunt hem in ieder geval makkelijker vervangen.

downloadpad

KMediaTorrent heeft dus zijn gevaarlijke kantjes, vandaar dat wij deze add-on wel op onze boxen installeren, maar hij staat standaard tussen de Uitgeschakelde add-ons. Dan kun je zelf beslissen of je deze add-on wilt gebruiken of niet. Gebruik is geheel voor eigen rekening en risico.


FacebookTwitterMore...