Een jaar geleden was het nog zo eenvoudig, Kodi aanslingeren, Genesis starten en kijken maar. Toen besloot Lambda, de ontwikkelaar van deze fantastische add-on, om Genesis te verlaten en nu zien we deze add-on een langzame maar zekere dood sterven. Daar komt nog bij dat er sowieso in de illegale Kodi-addons steeds minder bronnen beschikbaar zijn. Diverse sites die streams leveren kregen het door al dat Kodi verkeer te druk en hebben maatregelen genomen om Kodi te blokkeren. Niet vreemd, die sites moeten ook betalen voor hun servers en bandbreedte en zien er niets voor terug, want de Kodi add-ons filteren de reclame er uit. Toch zijn er inmiddels diverse vervangers voor Genesis op de markt en er zijn ook nog nieuwe bronnen aangeboord. Een overzicht:

exodusExodus

De enige echte opvolger van Genesis. Van dezelfde maker, Lambda, die blijkbaar nogal bijbelvast is, want ook in de bijbel is Exodus het vervolg op Genesis.

Exodus werkt heerlijk soepel en er zijn weer voldoende bronnen aangeboord.

Onze klanten kunnen in de Members Area een update van ons add-on pakket downloaden. Uiteraard is Exodus hieraan toegevoegd.

Wil je Exodus los installeren en heb je de add-on installer van TVaddons op je systeem staan dan vind je Exodus tussen de Featured add-ons.


Spspectoecto

Specto is een zogenaamde fork van Genesis, een kopie met wat aanpassingen. Een Poolse programmeur heeft zijn tanden in de code van Genesis gezet en ervoor gezorgd dat Specto bijna net zo goed werkt als het oude Genesis. In Specto is het aanbod van de website watch1080p.com toegevoegd, dat heeft met name de werking verbeterd. Verwacht echter niet dat alle streams van deze website in 1080p-kwaliteit zijn, maar qua aanbod is het prima.

Onze klanten kunnen in de Members Area een update van ons add-on pakket downloaden. Uiteraard is Specto hieraan toegevoegd.

Regel je het liever zelf, je kunt het installatiebestand van Specto hier downloaden.  Ga in Kodi naar Systeem>Instellingen> Add-ons> Add-ons installeren m.b.v. zipbestand om Specto te laden. Je kunt Specto ook downloaden vanuit de repository filmkodi.com zodat je automatisch updates van Specto zou moeten krijgen, maar op één of andere manier loopt dat nog niet zo lekker.

velocityVelocity

Deze add-on is niet zo geavanceerd als Genesis/Specto dus zaken als automatische Nederlandse ondertiteling hoef je hier niet te verwachten, maar Velocity werkt wel lekker.  Ook deze add-on is opgenomen in ons add-on pakket.  Wil je Velocity los installeren en heb je de add-on installer van TVaddons op je systeem staan dan vind je Velocity tussen de Featured add-ons. Geen add-on installer volg bijvoorbeeld deze handleiding.

saltsSALTS – Stream All The Sources

Deze add-on bestaat al een tijdje maar heeft zoveel opties en instellingen dat menigeen de weg kwijt raakt en SALTS laat voor wat het is.

Toch is SALTS momenteel misschien wel de beste add-on voor films en series. Het is vooral een kwestie van de juiste instellingen en die moet je maar net weten te vinden. Gelukkig zijn er altijd Kodi-gebruikers die de weg weten en dit graag delen met anderen.

Kijk de onderstaande video maar eens:

Het is wel even een klus om al die instellingen voor elkaar te krijgen, maar onze klanten hebben geluk, in ons addon-pakket is dat allemaal al geregeld. Je kunt dus direct genieten. Het automatisch afspelen van een 1080p versie zal niet altijd werken, maar dan kun je altijd nog terecht bij de andere add-ons of in de add-on instellingen van SALTS bij Bron Beheer het automatisch afspelen uitzetten.

saltsbron


FacebookTwitterMore...