Kodi 17 draaien op een Android box met Android 4.4 blijkt toch mogelijk. Het is nog heel eenvoudig ook. Geen gedoe met updaten van firmware, je kunt gewoon een nieuwe app installeren en die zelfs naast de oude Kodi 16 draaien. Kun je mooi even kijken wat het beste bevalt.

De kastjesfabrikant MyGica dacht waarschijnlijk ‘een aangepaste Kodi maken is eenvoudiger dan een nieuwe firmware’ en zo is de MyGica versie van Kodi 17 geboren. Een uitkomst voor de bezitters van Android waarvoor nog geen Android 5 beschikbaar is.

Je kunt het installatiebestand hier downloaden via je pc of laptop ( Sorry, WeTransfer werkt niet op een Android):

 Kodi 17 MyGica edition

Zet het bestand op een USB-stick of SD-kaartje en open het  op je box met een file explorer app zoals ES File Explorer. Installatie gaat dan verder vanzelf.

Even een tipje tussendoor:


Tip : Heb je nog geen ES File Explorer? Hij staat in de Playstore maar de nieuwe versie staat bol van onnodige en vaak vervelende extra’s. Download een oude versie op APKmirror dan heb je geen last van al die flauwekul. Wel even in de Playstore automatisch updaten uitzetten.

 

 

Kodi MyGica Edition inrichten

We hebben ook een bestandje voor je waarmee je de MyGica Edition van Kodi in één keer kunt inrichten. Je hebt dan zonder gepruts een Nederlandstalige Kodi met NL-ondertiteling en de belangrijkste legale add-ons.

  1. Download het bestand mygica.media.center.zip via deze link.
  2. Open de ES File Explorer en verplaats mygica.media.center.zip naar de map. Home > Android > Data
  3. Selecteer mygica.media.center.zip (muis lang ingedrukt houden)
  4. Klik onderin op Meer
  5. Kies Uitpakken naar Huidige locatie.

Hieronder een video met een demonstratie van deze handmatige methode.

Nu is het een kwestie van wachten tot het uitpakken klaar is . Zodra het uitpakken klaar is kun je Kodi starten en is deze gevuld met onze selectie van add-ons.


FacebookTwitterMore...