Gebruik je nog Kodi 16 dan heb je waarschijnlijk al een melding gekregen dat je niet de laatste versie gebruikt en dat je moet updaten. Normaal gesproken een simpele handeling, even naar de Google Playstore en updaten maar. Huh? Kodi is daar niet meer te vinden. Dan maar naar kodi.tv en daar de nieuwe Kodi downloaden. Wat, parseerfout bij installatie?

Upgraden naar versie 17.1 gaat namelijk alleen lukken als je box draait op een Android firmware met Android 5 en hoger. Blijkbaar heb je nog een Android 4 firmware, wat nu?

Android 5 installeren zou je denken, maar dat kan niet zomaar. Je hebt daarvoor een nieuwe firmware nodig. De kans is groot dat de fabrikant van je box (nog) geen Android 5 firmware beschikbaar heeft gesteld. Wat dan?

Een paar oplossingen:

1: Kodi 16 blijven gebruiken

Verreweg de eenvoudigste optie. Gewoon negeren die melding. Kodi 16 werkt nog prima. dus sleutelen aan een goed draaiende machine is niet nodig. Het kan wel zijn dat je in Kodi 16 wat minder HD-streams vindt. Dat komt omdat een aantal sites die de streams leveren zijn overgestapt op een ander protocol, HTTPS in plaats van HTTP. Je kent dat waarschijnlijk wel van beveiligde websites. Kodi 16 kan niet overweg met HTTPS dus daardoor zijn die sites niet meer te benaderen door Specto, Exodus en andere add-ons. Gevolg is wat minder aanbod, maar dat valt nu nog best mee. Als je daarmee kunt leven is er niets aan de hand. Zo niet dan zijn er oplossingen.


Update 20-4-2016: Er is nog een optie bijgekomen. Een versie van Kodi 17 die wel draait op boxen met Android 4. Kodi 17 MyGica Edition. Meer info

2: Overstappen naar FTMC

FTMC is een afsplitsing van Kodi/XBMC. De ontwikkelaar van FTMC heeft voor elkaar gekregen dat zijn op Kodi 16 gebaseerde app wel geschikt is voor HTTPS. Je vindt deze app in het forum van Freaktab. Er zijn twee versies. Eén voor boxen die draaien op een AMlogic chipset zoals bijvoorbeeld de M8, M8S en de Minix X8 serie. De andere versie is voor kastjes met een Rockchip processor, zoals bijvoorbeeld de Minix X5 en X7.

Installeren van FTMC gaat als volgt

  • Maak een backup van je huidige Kodi-inrichting. Bijvoorbeeld met de Kodi Add-on Tool of een andere tooltje.
  • Verwijder Kodi en alle data van Kodi.
  • Installeer FTMC.
  • Zet de backup weer terug.

 

3: Installeer een alternatieve firmware

Een oplossing met nogal wat risico. Het is namelijk niet eenvoudig de juiste firmware voor je box te vinden. Kans bestaat dat je na installatie zit met een defecte box of één waarbij bijvoorbeeld WiFi of LAN niet meer werkt. Weet waar je aan begint, maar durf je het aan dan heb ik hier een paar mogelijkheden voor je.

Freaktab: Android 5 firmware voor de Minix X7. Prima firmware van de ontwikkelaar Wasser. Ook te vinden in het forum van Minix

Freaktab:Android 5 firmware voor de M8S. Dit topic bevat meerdere opties. Let wel op, er zijn meerdere versies van de M8S in omloop met verschillende hardware.

Ghostware: Android 5 firmware voor M8/M8S/M10 modellen.  Dit is sinds kort een private forum van Ghostware.org. Registreren is dus verplicht. Na registratie krijg je toegang Er is daar ook een firmware voor de Minix Neo X8-H Plus beschikbaar maar misschien is het beter even te wachten op de 5.1 firmware van Minix zelf die binnenkort zou moeten verschijnen.

Ghostware maakt gebruik van TWRP dat verkleint het risico op een onbruikbare box. Je kunt met TWRP namelijk eerst een volledige backup maken van je huidige firmware, dan kun je nog terug. Backup daarvoor de logo, boot, system en data partitie. Maak deze backup bij voorkeur op een externe opslag zoals een USB stick. Daarna kun je de firmware van Ghostware installeren.

Het is wel een methode voor gevorderden, maar als je de box bij ons hebt gekocht kan ik je wel bijstaan. Laat maar even weten.

Update 17-04-2016: Er staat een download voor de update van de M8S klaar! Kijk even op deze pagina.

4: Installeer LibreELEC

Heb je box met een AMlogic chip dan is er nog een oplossing: Android helemaal vaarwel zeggen. Als je LibreELEC installeert draait je box alleen Kodi en omdat de meeste gebruikers toch alleen Kodi gebruiken is dat nog niet zo’n gekke optie. Het draait ook nog eens supersnel.

Interesse? Kijk eens in het forum van LibreELEC daar vind je alle benodigde info.

5: Nieuw kastje kopen

Dat hebben alle fabrikanten en verkopers het liefst natuurlijk. 😉 Als je kastje al een paar jaar oud is het nog niet zo’n gekke optie. Je zult zien dat de huidige generatie Androidboxen een stuk soepeler lopen. Heb je eerder een box bij ons gekocht dan heb ik een voorstel. Koop je een nieuwe box, dan krijg je de plug & play versie voor de prijs van de standaarduitvoering. Kijk eens in de shop om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Interesse? Neem even contact op als je van dit voordeel gebruik wilt maken.

 

 


FacebookTwitterMore...