Minix heeft eind april een nieuwe versie van de firmware voor de Neo X7 uitgebracht.  Ze zijn al weer toe aan versie 10.

Belangrijkste verbeteringen:

  • HDMI parameters geoptimaliseerd;
  • bug automatisch afsluiten opgelost;
  • verbeterde snelheid ethernet;
  • systeemstabiliteit verhoogd;
  • diverse verbeteringen video- en audioweergave;
  • Wifi display app werkt nu (Samsung en Sony tablets en smartphones worden niet ondersteund);
  • Stotteren van MP3 in de XBMC for MINIX verholpen.

In deze firmware is ook de Windows 8- achtige nieuwe interface, de Minix Metro launcher, optioneel beschikbaar. Je kunt deze activeren via Instellingen->Weergave->default launcher.

Je kunt deze Minix launcher trouwens ook los installeren op je Minix. Je kunt het installatiebestand downloaden op www.minix.com.hk/Support.htm Directe download: link
Na installeren even activeren via  Instellingen->Weergave->default launcher.


Is deze firmware beter?
Of deze versie nu veel beter is dan de huidige versie van onze custom uitvoering van de Minix Neo X7 is even de vraag. Sinds onze custom uitvoering is gebaseerd op de geweldige firmware van HardwareGuru heb ik nauwelijks klachten gehad. Spectaculaire verbeteringen door de nieuwe firmware van Minix heb ik persoonlijk niet geconstateerd. Ook niet alle problemen met het geluid zijn opgelost. Als ik de Minix via HDMI met mijn Onkyo receiver verbindt valt het geluid nog steeds af en toe weg. Gelukkig is dat op te lossen door het geluid via SPDIF te laten lopen.

Nog geen Full-HD in XBMC
De officiële firmware van Minix maakt ook nog steeds gebruik van een overlay waardoor je in XBMC geen Full HD beeld krijgt. Al met al ben je dus met onze customversie nog steeds beter af, maar misschien zit er toch iets in wat je graag wilt uitproberen.

Heb je een Minix Neo X7 in onze customuitvoering?

Dan kun je de nieuwe firmware gewoon even uitproberen en net zo makkelijk weer terugkeren naar de huidige uitvoering. Dat is één van de vele voordelen van onze customversie van de Minix Neo X7.

Ik heb een geroote versie gemaakt en deze voorzien van alle apps die op onze customversie zijn geïnstalleerd, dus je hoeft niets te missen, behalve dan Full HD in XBMC. Alle instellingen en add-ons van XBMC blijven behouden dus ook dat hoeft je niet tegen te houden.

Heb je onze custom versie niet, dan kun je de instructies in het forum van Minix volgen. Let wel op. terugkeren naar je huidige versie is er dan niet meer bij!

STAP 1: BACKUP MAKEN

Begin met het maken van een backup van de huidige configuratie. Zie daarvoor deze handleiding.
Je kunt dan altijd eenvoudig terug naar uw bestaande instellingen, mocht deze nieuwe firmware niet bevallen.

STAP 2: NIEUWE FIRMWARE DOWNLOADEN


STAP 3: OVERZETTEN NAAR DE MINIX

Pak het bestand uit en zet de map minix-neo-x7-v10-rooted op een USB stick of SD-kaart en steek deze in de Minix. Open de ES File Explorer app en kopieer de mapminix-neo-x7-v10-rooted  naar de map LokaalHome->clockworkmod->backup.

STAP 4: NIEUWE FIRMWARE INSTALLEREN

Voer de restoreprocedure uit en kies  minix-neo-x7-v10-rooted als te restoren backup. Even wachten tot de restore klaar is,  rebooten en je hebt de nieuwe firmware draaien.

Bevalt het niet? Voor de restoreprocedure weer uit en zet de backup van onze custom uitvoering terug.

Kom je er niet uit, neem gerust even contact op. Ik help je graag verder.

Vind je iets dat in deze nieuwe firmware sterk is verbeterd dan hoor ik het graag. Misschien kan ik het meenemen in de volgende versie van de Custom Edition.


FacebookTwitterMore...