Terwijl veel fabrikanten nog boxen leveren met Android 4 zijn er al diverse boxen met Android 6 op de markt. Eén van de eerste was de Nvidia Shield maar inmiddels zijn er meerdere en goedkopere kastjes met Android 6. Ervaring heeft me geleerd dat je de allereerste versies nooit moet kopen want er mankeert meestal wel het nodige aan de firmware. Even wachten tot de kinderziektes er uit zijn loont de moeite.

Ik heb daarom al een tijdje de EnyBox X1 draaien, aanvankelijk in de uitvoering met 1Gb werkgeheugen en 8Gb opslag , maar de 2Gb versie met 16Gb opslag draait toch wel een stuk soepeler. De nieuwe firmware is stabiel en dus is het tijd om dit fraaie boxje aan het assortiment toe te voegen.

Standaard wordt dit kastje geleverd met een aantal (voor ons) nutteloze apps en een gemodificeerde Kodi met add-ons waar je ook niet direct op zit te wachten. Ook het standaard startscherm is niet om aan te zien. Ik heb daarom de EnyBox flink onderhanden genomen, geschoond en voorzien van een overzichtelijk startscherm dat je ook nog eens geheel naar eigen inzicht kunt aanpassen.

enybox-x1-custom-startscherm

 


Dat oogt en werkt al een stuk prettiger.

Horizon Go App werkt!

Er wordt regelmatig gevraagd op welke boxen de Horizon Go app van Ziggo werkt. Er zijn maar een paar boxen waar dat lukt , gelukkig kunnen we de EnyBox X1 aan dat lijstje toevoegen. Je kunt deze box dus op een kamer zonder kabelaansluiting plaatsen en TV kijken, tenminste als je Ziggo hebt.

Kodi, Spotify, Netflix en meer

Uiteraard draait Kodi, Spotify, Netflix (alleen in SD) en al die andere apps er ook soepeltjes op. Kortom een box die ik met alle vertrouwen kan verkopen en aanbevelen.

Meer info over de prijs, specificaties en uitvoering vind je in de webshop. Een korte handleiding voor instellen WiFi etc. staat ook op de site.

 

 


FacebookTwitterMore...