Minix brengt komende week een nieuw model uit. De Minix Neo U1. Deze box is gebaseerd op de nieuwe S905 64 bit processor van Amlogic.

 

Minix-Neo-U1png

De U1 is vooral interessant voor de bezitters van een 4K (Ultra HD) TV.  Deze box ondersteunt namelijk ook 4K @ 60Hz output en is voorzien van Android 5.1.1 Lollipop.

Minix Neo U1 aansluitingen

 

De specs zien er prima uit, zie het overzicht hieronder. Verder is nog het vermelden waard dat deze Minix ook videodecodering van H.265 met 10 bits kleuren ondersteunt. Dat doen de modellen van de concurrenten die de Rockchip RK3368 gebruiken niet.

Minix Neo U1

Wat gaat de U1 kosten? Ik zie op het internet prijzen van € 140,-, maar of dat ook voor de Nederlandse markt opgaat is de vraag. Eerst maar eens kijken hoe deze box draait. De ervaring leert dat de eerste versies van de firmware altijd wat probleempjes hebben. Niet te snel kopen dus, want of deze box nu veel beter is dan de geweldige Minix Neo X8-H Plus waag ik te betwijfelen. We gaan het zien

Ook de concurrentie zit trouwens niet stil, er komen meer apparaten met de S905 Amlogic op de markt. Interessante tijden.


FacebookTwitterMore...