WeTek staat garant voor kwaliteit en slimme oplossingen. De nieuwe WeTek Hub is dan ook weer iets bijzonders geworden. Het is een super klein boxje van slechts 7 bij 7 centimeter. WeTek heeft aan alles gedacht, ze leveren een sticker mee zodat je hem achter je flatscreen kunt bevestigen en zelfs een IR-extender zodat je de WeTek kunt blijven bedienen met de infrarood afstandsbediening.

Prestaties

Dat kleine formaat gaat zeker niet ten koste van de prestaties. De AMlogic S905-H 1.5 GHz processor in combinatie met een penta-core Mali-450MP GPU @ 750 MHz staat garant voor soepele bediening en vloeiende videoweergave. Mijn testbestanden werden allemaal zonder problemen verwerkt. Qua geluid is er ook niets te klagen, Dolby en DTS worden ondersteund. Klein minpuntje is wel dat er geen optische audio uitgang is, zodat je het geluid alleen via HDMI kunt aansluiten.

Beeld en geluid

De WeTek wordt geleverd met de WeTek Media Player een versie van Kodi Jarvis 16 die door WeTek is gemodificeerd. Voordeel van deze player is dat ook Dolby HD en DTS HD via HDMI passthrough aan je TV/versterker kan worden doorgegeven. Daarnaast wordt in de laatste firmware een alphaversie van Kodi Krypton 17.0 meegeleverd. Niet zo’n gelukkige keuze, want de nieuwe Kodi 17 is nogal “add-on onvriendelijk”. Die Kodi 17 zal nog even wennen worden voor de Kodi gebruikers, daar kom ik later nog wel eens op terug. Ik zou deze versie voorlopig maar even verwijderen en het houden bij de WeTek Media Player of vervangen door de huidige officiële versie van Kodi Jarvis.

Netflix wordt net als op de WeTek Core in HD kwaliteit afgespeeld, in deze prijsklasse een unieke feature.

WiFi en Ethernet

Anders dan de andere WeTek modellen is de Hub voorzien van een externe WiFi-antenne. Ik meet een fraaie 35MBps download via WiFi . Ethernet aansluiten kan ook en dan is mijn download zelfs 150Mbps snel. Dat zit allemaal wel snor.


Overig

Qua prestaties valt er niets te klagen, de kleine behuizing heeft wel tot gevolg dat het qua aansluitmogelijkheden een beetje behelpen is. Geen SPDIF (optische audio), geen analoge audio uit en maar één USB-uitgang. Ook de meegeleverde afstandsbediening is qua functies beperkt. Wil je de Hub een beetje soepel kunnen bedienen dan is aansluiten van een draadloze muis, flymouse of touchpad eigenlijk wel nodig.

De WeTek Hub heeft nog een onverwachte verrassing aan boord. De Horizon Go app werkt zonder problemen. Je kunt de WeTek Hub dus prima inschakelen om op slaapkamers zonder kabelaansluiting TV ( en meer) te kunnen kijken. Dat kan zelfs op de WeTek Core niet (vraag me niet waarom). Bij langdurig gebruik geeft de Horizon app helaas problemen.

Conclusie

De WeTek Hub biedt met een prijs van €99,95 meer dan waar voor zijn geld. De prestaties zijn prima. Een goedkopere box die Netflix in HD speelt is er niet en het feit dat Hub ook Horizon Go afspeelt, maakt dit tot weer zo’m uniek boxje dat blijkbaar alleen WeTek kan maken. Jammer dat door het voordeel van het beperkte formaat de aansluitmogelijkheden wat beperkt zijn, maar daar is meestal wel een mouw aan te passen. Prima keuze voor thuisgebruikers die niet teveel geld willen uitgeven maar toch maximale prestaties willen zien. Ook voor degenen die een oplossing zoeken om in hun bedrijf een beeldscherm aan te sturen is de Hub een handige en goedkope oplossing.

Pluspunten

  • formaat
  • prima beeld en geluid
  • snelle WiFi externe antenne
  • IR-extender meegeleverd
  • Netflix HD

Minpunten

  • beperkte aansluitmogelijkheden
  • meegeleverde afstandsbediening

 


FacebookTwitterMore...