Geweldig die lage prijzen in de Chinese webshops maar als je spullen bestelt die meer kosten dan 22 Euro loop je de kans dat je een rekening krijgt voor BTW en boven de 150 Euro ook nog eens invoerrechten. Daar komen soms ook nog inklaringskosten bij. Gelukkig worden de Chinese leveranciers steeds klantvriendelijker en creatiever als het gaat om voorkomen van extra kosten bij importeren. Dit zijn een aantal mogelijkheden.

Gearbest

Gearbest.com biedt sinds kort de mogelijkheid om spullen te laten bezorgen zonder douanekosten. Als je de onderstaande stappen volgt garanderen zij levering zonder bijkomende kosten. Zelfs levering binnen 7 werkdagen is mogelijk.

Hoe werkt het?

  • Ga via deze link naar Gearbest.com en zoek naar het product van je keuze.
  • Let nu op de Warehouse options.
  • Kies voor een G-W warehouse. Het product wordt dan vanuit de EU verzonden met als gevolg dat je geen douanekosten voor je kiezen krijgt. Bovendien is de levertijd beperkt tot 5-7 werkdagen.

Geen G-W optie?

  • Kies gerust een China of HK ( Hong Kong) warehouse.
  • Wijzig de verzendmethode in Priority Line.
  • Je betaalt een gering bedrag extra, maar het sluit extra douanekosten gegarandeerd uit. Je pakket wordt dan namelijk via de UK verzonden. Zodra het pakket in de UK is aangekomen krijg je een track & tracecode.

Geen optie voor Priority Line?

Kies dan de verzendmethode Registered Air Mail. Gearbest garandeert dat de zending zonder douanekosten wordt geleverd. Krijg je toch een rekening dan betaalt Gearbest het bedrag aan je terug. Hou er wel rekening mee dat dit alleen het geval is als de optie Priority Line niet beschikbaar is.

Tip! Kies voor Shipping Insurance
Dit kan veel problemen voorkomen. Zeker als het gaat om dure spullen. Mocht je pakketje niet aankomen, verkeerd of beschadigd worden geleverd dan bespaar je jezelf met een shipping insurance van een paar Euro veel gedoe.

Mooie oplossing toch? Gearbest heeft een geweldige collectie TV boxen voor uiterst scherpe prijzen. Zoek je een nieuwe telefoon, laptop, drone of andere gadget vergeet niet even bij Gearbest te kijken.

Zo kun je de Xiaomi Mi A1 ( door Computertotaal als budgettopper getest) zonder kans op importkosten al scoren voor € 190,-

Geekbuying

Geekbuying heeft ook warehouses in Europa. Als je daar bestelt wordt het product binnen de EU verzonden en betaal je dus geen invoerrechten.

Banggood

Bestel bij Banggood en  kies voor de verzendmethode Priority Direct Mail.

AlieExpress

De grootste en bekendste shop. Helaas is daar nog geen mogelijkheid om douanekosten te voorkomen. Mocht je een oplossing weten, plaats even een berichtje hieronder.

Ook als je een andere shop kent die een goede regeling heeft, deel het even.

De volledige regels van de belastingdienst vind je trouwens op deze pagina.

FacebookTwitterMore...