Een heerlijk apparaatje, die WeTek Hub. Kleiner dan een Raspberry Pi, veel krachtiger en meer mogelijkheden. Hij draaide al Android en LibreELEC (opvolger van OpenELEC) maar nu heeft een handige ontwikkelaar een nieuwe firmware gemaakt die de Android TV interface op je TV tovert. Zo heb je op je Hub hetzelfde startscherm als de Nvidia Shield of de echte Android TV’s zoals die van Sony en Philips.

wetek-hub-android-tv

Dat fraaie uiterlijk is niet het enige voordeel, je kunt er ook de Android TV versies van de diverse apps op draaien. Deze apps zijn allemaal te besturen met de standaard remote, afstandbediening van de TV via HDMI-CEC of een Logitech Harmony remote.

Netflix HD met Dolby 5.1

Meest in het oog springende voordeel is wel dat je met deze firmware in Netflix ook Dolby 5.1 geluid krijgt. Tot dusver was dat alleen mogelijk op de Nvidia Shield.

Toch alle Android Apps draaien

Als nadeel van Android TV wordt vaak genoemd dat je er alleen de speciale Android TV apps op kunt draaien. Niet helemaal waar, het is eenvoudig te omzeilen door een alternatieve app store als Aptoide op de Hub te installeren.


Ik heb deze firmware nu een week draaien en het bevalt uitstekend. Net als bij andere voordelen zijn er wat nadeeltjes. Heb je het duurste Netflix abonnement met 4K ondersteuning dan zullen de 4K films niet helemaal soepel spelen. De 1080P versies draaien daarentegen prima. De Android TV remote app voor je smartphone heeft vaak wat problemen met het vinden van de Hub.  De veel gevraagde Horizon Go app draait op het eerste gezicht prima maar na een tijdje kan het beeld opeens  blijven hangen. Dat is snel opgelost door het kanaal even opnieuw te starten. Daar is allemaal wel overheen te komen, het is ook pas de eerste versie van deze firmware.

Meer info over de mogelijkheden en de installatieprocedure kun je vinden in het forum van de WeTek Hub.

Wil je de WeTek Hub graag bestellen met deze firmware voorgeïnstalleerd?

Geen probleem, hij is in de webshop verkrijgbaar.

 


FacebookTwitterMore...