Ben je aan het sparen voor de NVIDIA Shield Android box? Spaar nog even door, want binnenkort verschijnen er 65 inch TV’s met een ingebouwde NVIDIA Shield. Het is het eerste Big Format Gaming Display( BFGD) en is speciaal ontworpen voor gamers die de ultieme 4K ervaring zoeken. Als enige 4K TV heeft deze dezelfde responsetijd als een PC gaming monitor.


Ook als je niet direct een gamer bent bieden deze schermen een unieke filmervaring. Je kent vast wel het stotteren en vervaging van het beeld bij snelle actiebeelden en panning (horizontale beweging van de camera). Door de NVIDIA’s G-SYNC variable refreshrate technologie in combinatie met het 120Hz scherm wordt de video afgespeeld in exact dezelfde verversingssnelheid als het originele materiaal waardoor stotteren en vervaging tot het verleden behoren.

Meer info op www.geforce.com/whats-new/articles/bfgd-big-format-gaming-display 

Wel flink doorsparen want de prijs komt naar verwachting zo rond de € 2500,- te liggen.

Goedkopere alternatieven

Het concept TV met ingebouwde Android box is niet nieuw. Philips en Sony leveren al enige tijd modellen met Android TV software. Ze hebben dus dezelfde interface als de NVIDIA Shield en de Xiaomi Mi Box.

Nadeel is wel dat dit veel minder snel werkt dan de NVIDIA shield

 


FacebookTwitterMore...