Handleiding MXQ Music Box

Bedankt voor de aankoop van de MXQ Music Box. Wij hebben ons uiterste best gedaan om je MXQ kant en klaar te leveren. De belangrijkste instellingen hebben al voor je geregeld.

Afstandsbediening

De meegeleverde afstandsbediening heeft beperkte mogelijkheden, maar voldoet voor de basisfuncties. Voor het intypen van wachtwoorden en zoekopdrachten is deze afstandsbediening niet echt geschikt. Je kunt in zo’n geval beter even via de USB-ingangen een muis en/of toetsenbord aansluiten, ook draadloze muizen en toetsenborden werken meestal. Handiger zijn de speciale airmouses met een klein toetsenbord. Een aanrader is de MX3.  Dit is op dit moment de enige airmouse waarbij toetsen zoals “power”, “home”, “menu” en “pause/play” in combinatie met de MXQ werken.

Wi-Fi en Ethernet aansluiten

Je vindt deze instellingen onder Instellingen

M8 Netwerkinstellingen

Netwerkinstellingen

Wil je gebruik maken van Wi-Fi,  Kik op Wi-Fi en selecteer je netwerk. Daarna kunt je het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

Maak je gebruik van een Ethernetaansluiting via een netwerkkabel,  schakel Ethernet in. De MXQ zal vanzelf een IP-adres toegewezen krijgen.


Meer instellen is meestal niet nodig.

Om je MXQ helemaal perfect aan te passen aan je TV-scherm zijn de volgende stappen aanbevolen.

Resolutie en frequentie:

De MXQ is standaard gesteld op HDMI auto detection en zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen.

Mocht je deze instelling willen wijzigen zet HDMI autodetection uit en kies de gewenste resolutie en frequentie. Heb je last van een wat schokkerig beeld,  zet auto-detection uit en probeer eens de 1080p 24Hz optie.  Deze geeft ook voor Netflix de beste resultaten.

 

M8 Beeldinstellingen

Beeldinstellingen

Schermgrootte

Zie je zwarte balken aan de randen of valt er een deel van het beeld weg, dan kun je de afmetingen aanpassen via  Display Position.  Via de + en – kun je het beeld gelijk maken aan de grootte van je scherm.

M8 Schemgrootte

Schemgrootte

 

Geluidsinstellingen

Onder het tabblad Advanced vind je o.a. de geluidsinstellingen. Standaard staan deze op auto-detection dus hoeft je niets aan te passen.  Als je deze optie uitzet kun je regelen hoe het geluid naar je TV en/of versterker wordt doorgegeven.

 

M8 Geluidsinstellingen

Geluidsinstellingen

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

SPDIF passthrough

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de digitale coaxuitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidshardware) de optie Activeer doorvoer).

HDMI passthrough
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidshardware) de optie Activeer doorvoer).

Onder de Advanced Settings zitten nog een paar interessante opties:

Miracast

Hiermee kun je beeld en geluid van een ander Android apparaat naar de MXQ sturen. Voor meer info zie onze pagina over het vergelijkbare WiFi Display 

Remote Control

Als u op je Android telefoon de AMLogic remote app installeert (download) en deze functie activeert kun je de MXQ met je Android tablet of smartphone besturen. De app werkt overigens niet echt optimaal en heeft vaak problemen om verbinding te maken.

CEC control

Heb je een TV met HDMI-CEC dan kun je deze optie activeren en de MXQ (beperkt) met de afstandsbediening van de TV bedienen.

Spotify Connect

Wil je de MXQ Music Box gebruiken voor Spotify zonder dat je TV aanstaat. Stel dan in de app Autostart and Stay! in dat Spotify automatisch start. De handleiding vind je hier. 

Kodi

Gebruik je Kodi voor het afspelen van je muziek, dan hoeft de TV niet aan. Je kunt Kodi dan bedienen met je smartphone of tablet. Voor de iPhone en iPad is de Kodi Remote app een regelrechte aanrader. Meer info http://kodi.wiki/view/Official_Kodi_Remote/iOS. Voor Android gaat onze voorkeur uit naar Yatse deze app is net iets veelzijdiger dan de officiële remote app Kore. Via Autostart and Stay kun je instellen Kodi automatisch start zodra de MXQ Music Box is opgestart.