Handleiding Minix Neo X8(-H Plus) Android TV Box

Bedankt voor de aankoop van onze customuitvoering van de Minix Neo X8 Android TV Box. Wij hebben ons uiterste best gedaan om uw X8 Custom kant en klaar en zo compleet mogelijk te leveren. De belangrijkste instellingen hebben al voor u geregeld. Deze service is voor zover wij weten uniek.

Met deze handleiding helpen wij u op weg met een aantal belangrijke instellingen en interessante apps.

Problemen?

De kans is groot dat u deze handleiding pas gaat raadplegen op het moment dat u problemen heeft. Daarom willen wij u voor alle zekerheid even wijzen op de speciale systeemherstelfunctie die op onze customversie is geïnstalleerd. Wij leveren de X8 uit met een backup van de installatie, zodat u bij problemen altijd terug kunt naar de oorspronkelijke situatie. De handleiding voor systeemherstel vindt u op deze pagina.

Nog een tip! Maak ook een aparte back-up van uw Kodi-instellingen en andere app-instellingen en bewaar deze op een USB-stick, SD-kaartje of losse harde schijf. Dat kan heel eenvoudig met de Kodi Backup/Restore app die wij op uw Minis hebben geïnstalleerd.

Aansluiten en aanzetten

U komt daar waarschijnlijk wel uit, maar toch even een paar aanwijzingen:


  • Gebruik uitsluitend de meegeleverde voeding! Elke andere voeding kan doorbranden van het apparaat veroorzaken. Dit valt niet onder de garantie!
  • Zodra de voeding en de HDMI-kabel zijn aangesloten kunt u de Minix aanzetten door de Powerknop aan de zijkant 1-2 seconden ingedrukt te houden. Niet langer want dan start de Minix in de recoverymodus.
  • Er gaat dan een blauwe led branden aan de voorkant. Links om de hoek van de Powerknop. Deze led is erg flauw en bij daglicht nauwelijks zichtbaar.

Wi-Fi en Ethernet aansluiten

U vindt deze instellingen onder de tegel met het Gereedschapsicoontje

Netwerkinstellingen X8

Netwerkinstellingen X8

Wilt u gebruik maken van Wi-Fi,  Kik op Wi-Fi en selecteer uw netwerk. Daarna kunt u het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

Maakt u gebruik van een Ethernetaansluiting via een netwerkkabel,  schakel Ethernet in. De X8 zal vanzelf een IP-adres toegewezen krijgen.

Meer instellen is meestal niet nodig. U kunt direct uw favoriete apps gaan uitproberen.

Om uw X8 helemaal perfect aan te passen aan uw TV-scherm zijn de volgende stappen aanbevolen.

Resolutie en frequentie:

De X8 is standaard gesteld op HDMI auto detection en zal automatisch een optimale resolutie en frequentie kiezen.

Mocht u deze instelling willen wijzigen zet HDMI autodetection uit en kies de gewenste resolutie en frequentie. Heeft u last van een wat schokkerig beeld,  zet auto-detection uit en probeer eens de 1080p 24Hz optie.  Deze geeft ook voor Netflix de beste resultaten.

x8settings2a

Self-adaptive refresh rate switching

Als deze optie aanstaat zal de Minix automatisch overschakelen naar een voor de video optimale refresh rate (verversings frequentie) bijvoorbeeld 24Hz. Dat geeft een rustig en minder schokkerig beeld. Voorwaarde is wel dat uw TV meerdere refreshrates ondersteunt. Helaas werkt deze instelling nog niet voor Netflix dus in zo’n geval werkt automatisch overschakelen naar 24Hz niet.

Schermgrootte

Ziet uw zwarte balken aan de randen of valt er een deel van het beeld weg, dan kunt u de afmetingen aanpassen via  Display Position.  Via de + en – kunt u het beeld gelijk maken aan de grootte van uw scherm.

beeldgrotte x8

beeldgrotte x8

 

Geluidsinstellingen/Afstandsbediening

Onder het tabblad Advanced vindt u o.a. de geluidsinstellingen.  Als u Digital audio auto-detection uitzet kunt u regelen hoe het geluid naar uw TV en/of versterker wordt doorgegeven.

x8settings4b

 

PCM
Standaardinstelling voor geluid via HDMI of AV-uitgang

SPDIF passthrough

Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidshardware) de optie Activeer doorvoer).

HDMI passthrough
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de geluidsinstellingen van Kodi (Systeem->Instellingen->Systeem-> Geluidshardware) de optie Activeer doorvoer).

Onder de Advanced Settings zitten nog een paar interessante opties:

Miracast

Hiermee kunt u beeld en geluid van een ander Android apparaat naar de X8 sturen. Voor meer info zie onze pagina over het vergelijkbare WiFi Display 

Google TV Remote

Als u op uw Android telefoon of tablet Google TV Remote app installeert (download) en deze functie activeert kunt u de X8 met uw Android tablet of smartphone besturen.  Alternatief is de Droidmote app. Voor de iPhone en iPad kunt u de LAN mote app gebruiken.

Samba server

U kunt van uw Minix ook een netwerkschijffunctie geven, zodat u bestanden op de Minix en/of daaraan gekoppelde opslagmedia kunt delen via uw thuisnetwerk. Meer info

CEC control

Heeft u een TV met HDMI-CEC dan kunt u deze optie activeren en de X8 (beperkt) met de afstandsbediening van uw TV bedienen.

Overige instellingen

Onder Other vindt System Update ( heeft u niet nodig met onze custom) Wij leveren de updates op een andere manier.

Via More Settings komt u bij de geavanceerde instellingen. Normaal gesproken heeft u deze ook niet nodig.

Overige instellingen

Overige instellingen

Genoeg over de instellingen, tijd om wat apps te verkennen. Het gaat te ver om ze allemaal uitgebreid te behandelen en bij de meeste apps zult u geen echte handleiding nodig hebben. Bij Kodi kunt u waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. De handleiding voor Kodi/XBMC vindt u in het menu rechts.

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...