Handleiding Minix X7 Custom

Bedankt voor de aankoop van de Minix X7 Custom. Wij hebben ons uiterste best gedaan om uw Minix zo compleet mogelijk te leveren en u uren gezoek in instellingen te besparen.

Met deze handleiding helpen wij u op weg met een aantal belangrijke instellingen en interessante apps. De handleiding is nog beperkt, maar zal doorlopend worden geupdated en uitgebreid.

Afstandsbediening

De meegeleverde afstandsbediening heeft beperkte mogelijkheden, maar voldoet voor de basisfuncties. Voor het intypen van wachtwoorden en zoekopdrachten is deze afstandsbediening niet echt geschikt. U kunt in zo’n geval beter even via de USB-ingangen een muis en/of toetsenbord aansluiten, ook draadloze muizen en toetsenborden werken meestal. Handiger zijn de speciale airmouses met een klein toetsenbord. Aanraders zijn de Minix Neo A2 , de MX3 en de Mele F10. Wij hebben de customversie van de Minix zo voorbereid dat ook toetsen zoals  “home”, “menu” en “pause/play” werken.

Tablet als afstandsbediening
Of liever een (extra) tablet als afstandsbediening? Wij hebben een spotgoedkope Android tablet voor u, die al helemaal is voorgeprogrammeerd om de Minix te bedienen.

Wi-Fi en Ethernet aansluiten

U vindt deze opties in de Instellingen


Wilt u gebruik maken van Wi-Fi,  Kik op WiFi en selecteer uw netwerk. Daarna kunt u het wachtwoord invoeren en verbinding maken.

Maakt u gebruik van een Ethernetaansluiting via een netwerkkabel, zet dan Wi-Fi op Uit en schakel Ethernet in. De Minix zal meestal vanzelf een IP-adres toegewezen krijgen.

Om uw Minix helemaal perfect aan te passen aan uw TV-scherm zijn de volgende stappen aanbevolen.

Resolutie en frequentie:

De Minix is standaard is gesteld op een resolutie  van 1280 x 720 met een refreshrate van 50Hz.

Heeft u een HD-ready TV dan moet u hieraan niets veranderen. Zou een een hogere resolutie instellen dan kan het gebeuren dat u geen beeld meer krijgt.

Alleen als u een Full-HD TV heeft kunt u de resolutie aanpassen. Dat gaat als volgt

Ga naar Instellingen->Screen->HDMI mode en kies 1920 x 1080p-50.

resolutie

 

Tip!
Mocht u problemen hebben met “stotteren” van films, dan is het de moeite waard even met de resolutie te experimenteren.  Als de resolutie 1920 x 1080p-24 beschikbaar is op uw systeem geeft dit vaak een soepel lopend beeld.

Schermgrootte

Ziet uw zwarte balken aan de randen of valt er een deel van het beeld weg, dan kunt u de afmetingen aanpassen in  de optie Screen Scale (Instellingen ->Screen->Screenscale). Schuif de blauwe stip zoveel naar rechts of  links totdat het beeld gelijk is met de grootte van uw scherm.

 screenscale

 

Geluidsinstellingen

Onder Geluid->Sound Devices Manager  kunt regelen hoe het geluid naar uw TV en/of versterker wordt doorgegeven.

 

Minix sound settings

Minix sound settings

RK29_RT5616
Standaardinstelling voor geluid via HDMI

ROCKCHIP-SPDIF
De optische audio-uitgang (SPDIF) voor geluid via de stereo.

RK29_RT5616 & ROCKCHIP-SPDIF
Geluid via HDMI en optische audio

ROCKCHIP-SPDIF PASSTHROUGH
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via de optische uitgang. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder.(Gebruik in de audio-instellingen van XBMC (Systeem->Instellingen->Systeem-> Audiohardware) de optie digitaal).

RK29_RT5616 PASSTHROUGH
Geeft Dolby en DTS geluid digitaal en ongedecodeerd door via HDMI. Geschikt voor versterkers met Dolby/DTS decoder. (Gebruik in de audio-instellingen van XBMC (Systeem->Instellingen->Systeem-> Audiohardware) de optie digitaal).

 

Klaar zijn de instellingen, tijd om wat apps te verkennen. Het gaat te ver om ze allemaal uitgebreid te behandelen en bij de meeste apps zult u geen echte handleiding nodig hebben. Bij XBMC kunt u waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. De handleiding voor XBMC vindt u in het menu rechts.

 


Deel deze pagina

FacebookTwitterMore...